Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Παραίτηση με… εξώδικο από την θέση του εκκαθαριστή του ξενοδοχείου «Βέρμιον» του δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας κ. Τάκη Δημησκή! «Μέχρι τις 15 Μαΐου θα έχει λυθεί το ζήτημα προς όφελος όλων των πλευρών» απάντησε ο δήμαρχος!

Με εξώδικο το οποίο ανέγνωσε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Μ.Τετάρτης 12ης Απριλίου, ο πρόεδρος του σώματος κ. Γιάννης Παρθενόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος της «Κίνησης Πολιτών» κ. Τάκης Δημησκής, αναίρεσε την συναίνεση του για τοποθέτηση ως ενός εκ των τριών εκκαθαριστών της τέως δημοτικής επιχείρησης ΕΤΑ Α.Ε ( Κουτσογιάννης και Βασιλείου οι άλλοι δύο), που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο «Βέρμιον» του Αγίου Νικολάου, εξαιτίας της διάστασης απόψεων, όπως τονίστηκε στην μακροσκελή επιστολή του , με τον κ. δήμαρχο, επειδή δεν
έλαβε τις αναγκαίες αποφάσεις για την μεταφορά των εργαζομένων, καθιστώντας έτσι αδύνατη την βούληση της γενικής συνέλευσης της ΕΤΑ (σ.σ δημοτικό συμβούλιο).
 Για… χειροβομβίδα που παρέλαβε ο δήμαρχος, αλλά την… απασφάλισε με το κλείσιμο του ξενοδοχείου, έκανε λόγο ο κ. Ρίζος από την ελάσσονα μειοψηφία της «Κοινωνίας Πολιτών» «Είναι η σημαντικότερη απόφαση μέχρι τώρα του δημοτικού συμβουλίου. Παλιότεροι δήμαρχοι αύξησαν την δημοτική περιουσία, σήμερα κατευθυνόμαστε σε άλλη κατεύθυνση με… Θεό  την ιδιωτικοποίηση» συνέχισε, κατηγορώντας τον κ. δήμαρχο ότι δεν τήρησε την απόφαση του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου, με το οποίο οριζόταν η μεταφορά των εργαζομένων στον δήμο.
Ο κ. Βασιλείου δικαιολογώντας και την δική του παραίτηση είπε ότι σε επαφή που είχε με τον κ. Δημησκή διαπίστωσε την τεράστια διαφορά απόψεων, αναφορικά με την ημερομηνία της εκκαθάρισης, για την οποία ο κ. δήμαρχος, κατά την τοποθέτηση του κ. Βασιλείου, είπε  ότι θα την προγραμματίσει σε 8 με 9 μήνες. «Εδώ και πέντε χρόνια έχουν οριστεί εκκαθαριστές στην ΤΑΒ. Δεν έχει υπάρξει ακόμη έκθεση, ενώ ο κ. δήμαρχος πριν τα Χριστούγεννα είπε ότι θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά εναντίον του, αλλά δεν το έπραξε» είπε ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας.
«Παρέλαβα αντίστοιχη επιστολή με τον κ.Δημησκή και από τον κ. Βασιλείου.  Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη, γιατί  σε μια κρίσιμη και σημαντική ώρα για τον τόπο κάποιοι επιλέγουν να αποφύγουν το βάρος της ευθύνης. Ο καθένας τίθεται στην κρίση των δημοτών μας. Η διαδικασία θα ανατεθεί σε κανονικούς εκκαθαριστές. Να είστε σίγουροι ότι κανείς και τίποτε δεν πρόκειται να διακινδυνεύσει. Το θέμα της ΕΤΑ θα λυθεί με τον πλέον  συμφέροντα τρόπο για όλους το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου» απάντησε ο κ. Κουτσογιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου