Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Tάκης Μαυρογιώργος: Ενισχύεται το Νοσοκομείο Νάουσας. Με χρήματα ιδιωτών ο αξονικός, μόνιμα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στη Νάουσα

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης 29ης Μαρτίου, στο Νοσοκομείο της Νάουσας,  ο διοικητής του Νοσοκομείου Ημαθίας κ. Τάκης Μαυρογιώργος ο οποίος έκανε την αυτοκριτική του για τον  σάλο, όπως χαρακτηριστικά είπε, της διαταγής του για μη εφημέρευση της καρδιολογικής κλινικής της Νάουσας την περασμένη βδομάδα, επισημαίνοντας ότι ίσως ήταν άστοχη η ενέργεια του, αλλά «εκβίασε» τα πράγματα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν λύσεις σε πολλά λειτουργικά ζητήματα του Νοσοκομείου.
Ο κ. Μαυρογιώργος κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι αυτές οδήγησαν το Νοσοκομείο της Νάουσας στο κλείσιμο, κάνοντας λόγο για κατάργηση της πρωτοβάθμιας υγείας φροντίδας από τις κυβερνήσεις  ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα ο όγκος της δημόσιας υγείας να μεταφερθεί στα
Νοσοκομεία, όπου το ημερήσιο κόστος νοσηλείας ανά ασθενή  είναι 300 ευρώ, ενώ στο ΠΕΔΥ μόλις 5 ευρώ.
«Υπήρξε μεγάλη σπατάλη στον χώρο της υγείας. Φόρτωσαν με υψηλές δαπάνες τα Νοσοκομεία, απαγόρευσαν τις προσλήψεις, υποβαθμίζοντας την περίθαλψη, με αποτέλεσμα να τα οδηγούν μαθηματικά στο κλείσιμο, αφού στόχευαν στην ιδιωτική υγεία»  είπε ο κ. Μαυρογιώργος, ο οποίος επιτέθηκε στους βουλευτές και τους πολιτευτές της ΝΔ στην Ημαθία, λέγοντας ότι η προσπάθεια κλεισίματος του Νοσοκομείου της Νάουσας σταμάτησε με την αλλαγή της κυβέρνησης το 2015.
Για το ζήτημα των μη προσλήψεων ο κ. Μαυρογιώργος είπε ότι αυτή οφείλεται στην αδυναμία του διοικητικού προσωπικού του Νοσοκομείου Βέροιας και Νάουσας, να συντάξουν τον προϋπολογισμού(έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί στις 10 Φεβρουαρίου, αλλά πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου, προφανώς μετά τα όσα συνέβησαν την περασμένη βδομάδα), ώστε να γίνει η άμεσα η πρόσληψη της επικουρικής καρδιολόγου κ. Ντάψεβιτς.
Για τις θέσεις των επικουρικών γιατρών είπε ότι  θα υπάρξει η πρόσληψη μιας οφθαλμιάτρου, ενώ μέλημα του είναι να γίνουν μόνιμες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, τρεις από αυτές στην παθολογική κλινική, μια στην παιδιατρική, δυο στην μαιευτική, μια στην μικροβιολογική, δυο στην καρδιολογική (συν την επικουρική).
Ο κ. Μαυρογιώργος ακολούθως επιτέθηκε στην… Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας , αναφερόμενος σε στελέχη της παράταξης Τζιτζικώστα που έλεγαν για το Νοσοκομείο της Νάουσας «αυτό είναι στη γωνία, αφήστε το να κλείσει¨.
Συνεχίζοντας την υπεράσπιση της κυβερνητικής πολιτικής στον χώρο υγείας είπε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπάθησε να ανατρέψει την κατιούσα κατάσταση, δημιουργώντας το «ιατρείο της γειτονιάς» και τα «οικογενειακά κέντρα γιατρών» στις μεγάλες πόλεις, ώστε να λειτουργήσει η πρωτοβάθμια φροντίδα υγεία, αποσυμφορώντας τα νοσοκομεία.
Χαρακτήρισε ως μη λειτουργικό τον τρόπο προσλήψεων στα δημόσια νοσοκομεία, τονίζοντας ότι πρέπει οι γιατροί να περνούν δόκιμη περίοδο και ακολούθως να ανανεώνονται οι συμβάσεις τους ανά πενταετία.
Συνέχισε με την αυτοκριτική του για την διαταγή που εξέδωσε περί μη εφημερίας της καρδιολογικής κλινικής της Νάουσας, επισημαίνοντας ότι το έκανε για να μην διακινδυνεύσει η υγεία των πολιτών. «Στα μικρά νοσοκομεία είναι δύσκολες οι εφημερίες και υπάρχει κόπωση των γιατρών. Αυτό μας οδήγησε να κλείσουμε την εφημερία της Νάουσας, προστατεύοντας το στελεχιακό δυναμικό. Ήταν τραβηγμένη από τα μαλλιά η απόφαση αλλά προτίμησα να ακούσω τα εξ αμάξης, παρά να διακινδυνεύσει η υγεία των πολιτών» είπε.
Ακόμη επιτέθηκε στο σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Νάουσας, χαρακτηρίζοντας ως λάσπη και ψεύδη τα όσα ειπώθηκαν, λέγοντας ότι επιθυμία του ως διοικητή ήταν να στηρίξει το Νοσοκομείο της γενέτειρας του.
Για τον αξονικό τομογράφο ο κ. Μαυρογιώργος είπε ότι έχει μαζέψει ένα ποσό από ιδιώτες της τάξης των 140.000 ευρώ και υπολείπονται άλλες 50.000 για τις οποίες αναζητεί δωρητές σε τοπικούς επιχειρηματίες.  Για δε την υπόσχεση του διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ.Κίρκου στον δήμαρχο κ. Κουτσογιάννη, ότι ο αξονικός θα χρηματοδοτηθεί μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, είπε ότι δεν την λαμβάνει υπόψη, χαρακτηρίζοντας όμως την δαπάνη ευπρόσδεκτη, η οποία αν έρθει θα πάει σε άλλη υλικοτεχνική υποδομή του Νοσοκομείου.
Ο κ. Μαυρογιώργος ανακοίνωσε επίσης  την παρουσία ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ σε μόνιμη βάση στη Νάουσα, σε 24ωρη βάρδια, ενώ είπε ότι οι εσωτερικές διακομιδές ασθενών από Νάουσα σε Βέροια γίνονται ταχύτατα  με επισκευασθέν ασθενοφόρο του Νοσοκομείου Βέροιας.
Για την συνάντηση του κ. Κουτσογιάννη με τον κ. Κίρκο είπε ότι είχε προηγηθεί η συνάντηση της κας. Καρασαρλίδου και η δική του με τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ, ευχαριστώντας την βουλευτή για την προσπάθεια της.
Ο κ. Μαυρογιώργος αναφέρθηκε επίσης σε ενδεχόμενο αντικατάστασης του αξονικού τομογράφου Βέροιας με χρήματα δωρεάς, τονίζοντας ότι οι παλιοί τομογράφοι, πέραν της δεκαετίας, έχουν τεράστιο λειτουργικό κόστος και εκπέμπουν σημαντική ακτινοβολία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου