Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Παρουσίαση της Νάουσας από τον δήμαρχο στο πλαίσιο της δράσης Christa στη Σουηδία

Την ιστορία, τον πολιτισμό, τη σημερινή κατάσταση, αλλά και τις προοπτικές της Νάουσας στη βάση των σχεδιασμών της Διοίκησης παρουσίασε την περασμένη βδομάδα ο Δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου στην ευρωπαϊκή δράση CHRISTA, με θέμα «Πολιτισμός και Κληρονομιά για Υπεύθυνες, Καινοτόμες και
Βιώσιμες Τουριστικές Δράσεις».
Στη δράση CHRISTA συμμετέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και εννέα ακόμη Περιφέρειες της Ευρώπης. Γενικός στόχος του προγράμματος είναι η προστασία και διατήρηση των στοιχείων φυσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς και η αξιοποίησή τους για την ανάπτυξη και προώθηση καινοτόμων, βιώσιμων και υπεύθυνων στρατηγικών τουρισμού.
Ο Δήμαρχος στην παρουσίασή του εστίασε στην περιοχή μας ως τον μοναδικό χώρο όπου συνυπήρξαν για μια στιγμή του χρόνου δύο από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες προσωπικότητες, ο Αριστοτέλης και ο Μέγας Αλέξανδρος. Παρουσίασε το δρώμενο της Μπούλας ως ένα ταξίδι στο παρελθόν συνδεδεμένο με τον αγώνα για την ελευθερία, και στάθηκε στην πλούσια βιομηχανική διαδρομή της πόλης ως ένα μεγάλο πρώην βιομηχανικό κέντρο των Βαλκανίων.
"Βασιζόμενοι στην ιστορία και τις διδαχές του παρελθόντος, προβαίνουμε σε επανεκκίνηση της οικονομίας μέσω του τουρισμού, των αρχαιοτήτων και της καινοτομίας, με κορωνίδα αυτής της προσπάθειας το σχέδιο αξιοποίησης των υδάτων και εν γένει της μετατροπής της Νάουσας σε έναν πρότυπο Δήμο έξυπνης ενεργειακής συμπεριφοράς" σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου