Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Νέος πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος. Στο προεδρείο Σαρηγιαννίδης, Χειμώνας

Μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα Κυριακή 5η Μαρτίου στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, για την ανάδειξη του νέου Προεδρείου του σώματος, τα αποτελέσματα είναι τα εξής:
-Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου: Παναγιώτης Σπυρόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος Σερρών (παράταξη «Αλληλεγγύη»). Ψήφισαν 68 περιφερειακοί σύμβουλοι: 43 υπέρ, 25 λευκά, 1 αποχή.
-Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου: Στάθης Σαρηγιαννίδης, περιφερειακός σύμβουλος
Ημαθίας (παράταξη «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια»). Ψήφισαν 69 περιφερειακοί σύμβουλοι: 38 υπέρ, 29 λευκά, 2 άκυρα.
-Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου: Αθανάσιος Χειμώνας, περιφερειακός σύμβουλος Ημαθίας (παράταξη «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα»). Ψήφισαν 69 περιφερειακοί σύμβουλοι: 37 υπέρ, 30 λευκά, 2 άκυρα.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας πριν την έναρξη της διαδικασίας ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Αντώνη Γυφτόπουλο για την υποδειγματική συνεργασία των τελευταίων δυόμιση χρόνων. «Με τη δουλειά, το έργο και την παρουσία σας, αναβαθμίσατε το ανώτατο συλλογικό όργανο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ερμηνεύοντας τα αισθήματα του συνόλου των περιφερειακών συμβούλων θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί τα χρόνια αυτά κρατήσατε γερά το τιμόνι του περιφερειακού συμβουλίου, το οποίο λειτούργησε υποδειγματικά. Σας ευχαριστώ για την στενή και ουσιαστική συνεργασία», είπε ο κ. Τζιτζικώστας απευθυνόμενος στον κ. Γυφτόπουλο.
Ο κ. Γυφτόπουλος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους για την άψογη συνεργασία στη διάρκεια της θητείας του και επισήμανε: «Θέλω να ευχαριστήσω το σώμα για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αυτά τα δυόμιση χρόνια, καθώς δε θα είμαι εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας. Να διατυπώσω μια παρακαταθήκη: Χρειάζεται θεσμική θωράκιση και εμβάθυνση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Κανείς δε νοιάζεται περισσότερο για τα περιφερειακά συμβούλια από τους ίδιους τους συμβούλους. Πρέπει το Περιφερειακό Συμβούλιο να γίνει πιο αποτελεσματικό, πιο συλλογικό, πιο χρήσιμο στην κοινωνία».
Μετά το πέρας των εκλογών, ο κ. Τζιτζικώστας συνεχάρη το νέο Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του μέχρι το τέλος της θητείας, το 2019. Για την επιλογή του κ. Σπυρόπουλου για τη θέση του Προέδρου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε: «Η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με την επιλογή της να προεδρεύσει του ανώτατου συλλογικού οργάνου της Περιφέρειας ένας περιφερειακός σύμβουλος από τη δεύτερη μεγαλύτερη Περιφερειακή Ενότητα, τις Σέρρες, αποδεικνύει στην πράξη ότι αντιμετωπίζει την Κεντρική Μακεδονία ως ενιαία γεωγραφική ενότητα και επενδύει στην ισόρροπη ανάπτυξη και στην ισότιμη αντιμετώπιση όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων. Ο κ. Σπυρόπουλος έχει και την εμπειρία και τις δυνατότητες να είναι ένας επιτυχημένος Πρόεδρος για το δεύτερο μισό της θητείας του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας. Του ευχόμαστε όλοι καλή επιτυχία».
Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας
Ο νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω του Πρωτοδικείου Σερρών. Είναι ηλικίας 51 ετών, γεννήθηκε στον Προβατά Σερρών και αποφοίτησε από τη νομική σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ ασκεί τη δικηγορία από το 1996. Από το 2002 ως το 2005 ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, όπου επανεξελέγη στις αρχαιρεσίες του 2014. Από το 2006 μέχρι σήμερα έχει εκλεγεί τρεις φορές πρόεδρος του δ.σ. του Λογαριασμού Ενίσχυσης και Αλληλοβοήθειας των Δικηγόρων Σερρών (Λ.Ε.Α.Δ.Σ.). Εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές και συμμετείχε σε διαφόρους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους της πόλης των Σερρών (Εύξεινος Λέσχη Σερρών, Σύλλογος Πελοποννησίων Ν. Σερρών, Αθλητικός Σύλλογος Ποντίων και στον Σερραϊκό Όμιλο Αντισφαίρισης ως Πρόεδρος). Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο 12 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου