Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Εγκαινιάστηκε η έκθεση "Σημείον Συνάντησης" στην Γκαλερί Παπατζίκου

Η γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ (Αγ. Αντωνίου 26 - Βέροια), εγκαινίασε την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 την έκθεση των Άγγελου Αντωνόπουλου και Γιάννη Ζιώγα με τίτλο «ΣΗΜΕΙΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ».
Το φιλότεχνο κοινό είχε την ευκαιρία, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων σε μια ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα, να συνομιλήσει με τους καλλιτέχνες και να γνωρίσει το έργο τους.
Κοινό ΣΗΜΕΙΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ για τους καλλιτέχνες στην παρούσα έκθεση δεν είναι η πόλη της
Βέροιας μόνον,  αλλά και η σύνδεση του έργου τους με την ταυτότητα είτε μέσα από τη σχέση του απεικονιζόμενου με τον περιβάλλοντα χώρο (Άγγελος Αντωνόπουλος) είτε με τη διερεύνηση της τριπλής φύσης της φιγούρας (Γιάννης Ζιώγας).
Ο Άγγελος Αντωνόπουλος, καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, τοποθετεί τις φιγούρες του σε χώρους περιπλάνησης. Οι φιγούρες του κινούνται σε ένα πλαίσιο που διερευνά μέσα από τις προβολές του υποκειμένου τη σχέση του με την όποια αντικειμενική πραγματικότητα, ή, τουλάχιστον, την πραγματικότητα που ο καλλιτέχνης ορίζει ως υπαρκτή.
Ο Γιάννης Ζιώγας, καθηγητής στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας, σχολιάζει το αρχετυπικό θέμα του Ιανού, της ρωμαϊκής θεότητας. Ο Ιανός, σύμβολο του χρόνου, αποτελεί μια αποτύπωση του χρόνου ως μιας αναφοράς όπου το πριν το μετά και το τώρα συνδέονται με αλληλένδετο και συνεκτικό τρόπο. Τα έργα που παρουσιάζονται αποτελούν σχολιασμούς πάνω στην έννοια της τριαδικότητας και της ενότητας τριών ετεροτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου