Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Αξιοποίηση του μικροελεγκτή Arduino στο πλαίσιο καινοτόμων διδακτικών πρακτικών: Σεμινάρι του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Ημαθίας

Με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών πληροφορικής, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, σε εργαστήριο του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας το βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργάνωσαν η Σχολική Σύμβουλος Πληροφορικής Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας κ. Ισαβέλλα Κοτίνη και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Ημαθίας (ΣΕΠΗ) με
θέμα: «Αξιοποίηση του μικροελεγκτή Arduino στο πλαίσιο καινοτόμων διδακτικών πρακτικών».

Ο Arduino είναι μία πλακέτα “ανοικτού κώδικα” με την οποία κάποιος χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις προγραμματιστή μπορεί εύκολα να την χρησιμοποιήσει και να κατασκευάσει εφαρμογές ρομποτικής και συστήματα αυτοματισμού.

Οι εισηγητές για ακόμη μια φορά κατέπληξαν με την συγκρότηση, την αρτιότητα και την παρουσίαση του προγράμματος που ακολουθήθηκε, τις διαδραστικές ασκήσεις, την επίδειξη εργασιών μαθητών του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας και το πλήρες εκπαιδευτικό υλικό το οποίο διανεμήθηκε ηλεκτρονικά.

Οι είκοσι επτά επιμορφούμενοι συνάδελφοι πληροφορικής αναχώρησαν ευχαριστημένοι και έτοιμοι να εντάξουν το «Arduino» προς ενίσχυση της διδασκαλίας των μαθημάτων τους.

Ο ΣΕΠΗ ως συνδιοργανωτής ευχαριστεί την σύμβουλο Πληροφορικής κ. Ισαβέλλα Κοτίνη, την εισηγήτρια συνάδελφο Θεοδώρα Σαμαρά για την διάθεση εννέα προσωπικών της μικροελεγκτών, και για την πολύ σημαντική εργασία που αφορά την προετοιμασία και την εισήγησή της, τους συνεισηγητές συναδέλφους Αναστασία Παπαστεργίου και Γιάννη Σιταρίδη για την μέγιστη βοήθεια που προσέφεραν στους εκπαιδευόμενους, το 1ο ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας και το 1ο ΕΚ Νάουσας για την διάθεση τεσσάρων μικροελεγκτών και το 1ο ΕΚ Βέροιας για την φιλοξενία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου