Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Πετυχημένη η συμμετοχή της ΠΚΜ στην 26η Detrop

Ιδιαιτέρως επιτυχημένη ήταν και η φετινή συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των 87 επιχειρήσεων από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, που φιλοξενήθηκαν στο περίπτερό της, στην 26η DETROP - Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Συσκευασίας και την 6η Διεθνή Έκθεση Οίνου που πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως 6 Μαρτίου 2017, στο Διεθνές
Εκθεσιακό Κέντρο της ΔΕΘ-HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.
Οι επιχειρήσεις στο περίπτερο της Περιφέρειας είχαν τη δυνατότητα να προβάλουν την ξεχωριστή ποιότητα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της παραγωγής τους στους εμπορικούς αντιπροσώπους, που κατέκλυσαν τη διοργάνωση.
Η παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όμως είχε και έντονο εξαγωγικό ενδιαφέρον για τις 87 συμμετέχουσες επιχειρήσεις, δεδομένου ότι το περίπτερο επισκέφτηκαν εκπρόσωποι από τα μεγαλύτερα δίκτυα σούπερ μάρκετ, καταστήματα λιανικής και ντελικατέσεν, αλλά και εμπορικοί αντιπρόσωποι των σημαντικότερων εταιριών παγκοσμίως, οι οποίοι έκλεισαν ήδη σειρά εμπορικών συμφωνιών με πολλές από τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε: «Ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εστιάζουμε τις δράσεις μας στην αποτελεσματική προώθηση των εκλεκτών προϊόντων της μακεδονικής γης, ‘προϊόντων – σημαία’ της κάθε περιοχής προέλευσης, που μπορούν να εξασφαλίσουν δυναμική διείσδυση στις αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού, ενισχύοντας την εξωστρέφεια της τοπικής μας οικονομίας και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Η συμβολή μας στην προώθηση της υγιούς και σύγχρονης επιχειρηματικότητας, με σεβασμό στην ποιότητα και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, αποτελεί κεντρικό άξονα των δράσεών μας, με αιχμή τη Μακεδονική Κουζίνα».
Μέσα από τη Detrop η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενίσχυσε την καμπάνια της για την προβολή και προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδας και την αρωγή των διάσημων σεφ Ηλία Μαμαλάκη, Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και Άρη Τσανακλίδη, οι οποίοι με σεβασμό στην παράδοση και την πολιτιστική μας κληρονομιά ετοίμασαν και προσέφεραν εδέσματα γνήσιας Μακεδονικής Κουζίνας σε όλους τους επισκέπτες, ταξιδεύοντάς τους σε γευστικά σταυροδρόμια παράδοσης. Την καμπάνια τίμησε με την παρουσία και την ενεργό συμμετοχή του στην προετοιμασία και την προσφορά μοναδικών πιάτων ο πατέρας Επιφάνειος.
Επίσης στο περίπτερο 3 διεξήχθη ο 10ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης όπου οι διαγωνιζόμενοι μαγείρεψαν με προϊόντα της γης της Μακεδονίας προβάλλοντας επίσης τη Μακεδονική Κουζίνα.
Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Θεοφάνης Παπάς, «στο πλαίσιο της συμμετοχής της, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε τα πιο αντιπροσωπευτικά προϊόντα της περιοχής, που αποτελούν και τους καλύτερους ‘πρεσβευτές’ της εξαιρετικής ποιότητας της ντόπιας παραγωγής και της γνήσιας μακεδονικής διατροφής στους επισκέπτες και αγοραστές, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις τοπικές επιχειρήσεις που έδειξαν το καλύτερο πρόσωπο της παραγωγής στην Κεντρική Μακεδονία σε όλους τους επισκέπτες, τους χορηγούς μας αλλά και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδας, που δημιούργησε την ξεχωριστή εκδήλωση για την προβολή της Μακεδονικής Κουζίνας, η οποία συγκέντρωσε την προσοχή Ελλήνων και ξένων επισκεπτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου