Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη για την, ανεπίσημη, παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Νάουσα-Πατρίδα

Ένα όραμα δεκαετιών όλων των Ημαθιωτών, η ασφαλής και τάχιστη οδική σύνδεση  της Περιφερειακής μας Ενότητας με την  Εγνατία Οδό, λαμβάνει σάρκα και οστά σήμερα Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, με την, ανεπίσημη, παράδοση από την ανάδοχο εταιρεία  στην κυκλοφορία του τμήματος Νάουσα-Πατρίδα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον περιφερειάρχη μας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα για την αμέριστη συμπαράσταση του στην ολοκλήρωση του ανωτέρω τμήματος, αλλά και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επιδεικνύει στην εξεύρεση των απαιτούμενων πόρων, ώστε ο οδικός άξονας Εγνατία-  Ε.Ο
Θεσσαλονίκης-Έδεσσας να αποτελέσει  πνεύμονα οικονομικής ανάπτυξης, όχι μόνο για την Ημαθία και την Πέλλα, αλλά για ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία.

Επίσης ευχαριστώ  τους δημάρχους, τις τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε Ημαθίας για την συνεχή παρακολούθηση του έργου, τους υπαλλήλους της αναδόχου εταιρείας και όλους όσοι προσέφεραν  στο να γίνει πράξη το όραμα.

Η ενίσχυση της ασφαλούς μεταφοράς ανθρώπων και φορτίων, μέσω του οδικού άξονα, πέραν της εξάλειψης  των δυστυχημάτων, που κόστισαν την ζωή πολλών συνανθρώπων μας  στον επικίνδυνο υφιστάμενο δρόμο, θα τονώσει και την τουριστική κίνηση της περιοχής μας.

Διαβεβαιώνω τους συμπολίτες μας ότι ο «δρόμος» προς την ολοκλήρωση του καθέτου άξονα της Εγνατίας είναι μακρύς και επίπονος.

 Η αρχή όμως είναι το ήμισυ του παντός. Η προσπάθεια συνεχίζεται με την μελέτη  χάραξης του τμήματος Πατρίδα-Εγνατία και  ακολούθως με την εξεύρεση χρηματοδότησης.

Σε αυτή την προσπάθεια καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Ημαθίας να συμβάλλουν  ενωτικά.

Το έργο έχει ευρωπαϊκή σημασία, αφού από την Περιφερειακή μας Ενότητα και την όμορη της Πέλλας, διέρχεται ο μεγαλύτερος εξαγωγικός  όγκος νωπών και μη αγροτικών προϊόντων της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου