Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Λύση και εκκαθάριση της ΕΤΑ (ξενοδοχείο Βέρμιο) και υπαγωγή τους στον δήμου ζητούν οι εργαζόμενοι από το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας. «Αν δεν βρεθεί λύση της χρηματοδότησης τους δεν μπορεί να γίνει» απαντά ο δήμαρχος

Την λύση  και εκκαθάριση της πάλαι ποτέ δημοτικής «ναυαρχίδας», της ΕΤΑ Α.Ε (ξενοδοχείο Βέρμιο) ζήτησαν με αίτημα τους, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, το απόγευμα της Τετάρτης 22 Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι της, οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, πάνω από ένα χρόνο, ενώ το ξενοδοχείο παραμένει κλειστό.
Με επιστολή τους προς το σώμα τονίζουν ότι με την λύση και εκκαθάριση της επιχείρησης θα περιέλθει στον δήμο το σύνολο της ακίνητης περιουσίας, σε οικόπεδο 20 στρεμμάτων, ενώ διασώζεται τα ακίνητα και το οικόπεδο από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς των δανειστών της
επιχείρησης.
Όπως αναφέρει το σωματείο τους με την λύση της εταιρείας και σύμφωνα με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου 4443, άρθρο 76 της 9-12-2016 παύει η δημιουργία νέων χρεών, ενώ προστατεύονται και οι θέσεις εργασίες τους, με την μεταφορά τους στον δήμο.

Ο  παρευρισκόμενος πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ.Τσίτσης ζήτησε την άμεση συζήτηση του θέματος, άλλως αυτό να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Το θέμα θα έρθει όταν θα τελειώσουμε τις διαδικασίες με το υπουργείο εσωτερικών. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αν δεν αποσαφηνιστεί από το υπουργείο ο τρόπος χρηματοδότησης της μισθοδοσίας τους. Είναι θέμα κυβέρνησης, αν θέλει να δώσει λύση ο κ. Σκουρλέτης. Ποιος θα πληρώσει το κόστος μισθοδοσίας 27 ατόμων που φτάνει τα 440.000 ευρώ το χρόνο; Η τροπολογία είναι μέρος της λύσης και όχι το σύνολο. Η Κυβέρνηση έχει και το μαχαίρι και το καρπούζι. Έκανα άπειρες επαφές, καιρός να αφήσουμε τους λαϊκισμούς, ο δήμος δεν μπορεί να δώσει λύση, αλλά η κυβέρνηση. Δεν θ αναλάβουμε ευθύνες που δεν μας αναλογούν. Η προηγούμενη διοίκηση παραχώρησε στην επιχείρηση την περιουσία αυτή και θέλουν απολογηθούμε εμείς για αυτό  » απάντησε ο κ. δήμαρχος κ.Κουτσογιάννης.

Ο κ. Καρτσιούνης της ΛΑΣ ζήτησε να αποφασίσει το σώμα, όπως έπραξε αντίστοιχα με την μεταφορά τους το δημοτικό συμβούλιο Έδεσσας. Μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης.Να πάρουμε απόφαση εντός των τειχών του δήμου. Να μην είμαστε μόνο καινοτόμοι στους κάδους και την ενέργεια, αλλά και στην διεκδίκηση των εργατικών μας δικαιωμάτων"είπε.

Στην αναγκαιότητα να δοθούν πολιτικές απαντήσεις αναφέρθηκε ο κ. Καραμπατζός " Δεν μπορεί να πετάμε την μπάλα στον Σκουρλέτη. Η Έδεσσα στις 14 Φεβρουαρίου πήρε πολιτική απόφαση να μεταφερθούν οι εργαζόμενοι στον δήμο" είπε.

Για λάθος λογική του δημάρχου για την ΕΤΑ "ή όλα ή τίποτε" έκανε  λόγο ο κ. Ρίζος της "Κοινωνίας Πολιτών". " Πρέπει να γίνει ειδική συνεδρίαση.Έχουμε χρέος προς την πόλη, το στολίδι της ερειπώνει. Τα χρέη της ΕΤΑ δεν βαρύνουν καμία κυβέρνηση. Ο δήμος το διαχειρίστηκε» είπε.
Ο κ. Λακηνάνος είπε ότι ο δήμος  πρέπει να προσλάβει τους εργαζόμενους, ακόμη και αν δεν βρεθεί τρόπος χρηματοδότησης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου