Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Επιστολή του δ.σ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νάουσας στα μέλη-συνεταίρους

Αγαπητοί συνέταιροι, μέλη  του Α.Σ ΝΑΟΥΣΑΣ

 Όπως  γνωρίζετε ,το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού συγκάλεσε Γενική Συνέλευση η οποία θα συνεδριάσει   την 31-1-2017 με θέματα ημερήσιας διάταξης ,α)τροποποίηση και προσαρμογή του καταστατικού στις διατάξεις του ν.4384/2016 και β)λήψη απόφασης επί της
προσφυγής του κ.Αντωνίου Γρέζιου  εναντίον της  αποφάσεως του Δ.Σ με την οποία διαγράφηκε.
Στην συνέλευση αυτή θα γίνει ανάλυση  των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και ενημέρωση των μελών για τα θέματα που απασχολούν τον συνεταιρισμό.
Έτσι  ενόψει της συνεδριάσεως της Γενικής Συνέλευσης  οφείλουμε να  σας ενημερώσουμε μεταξύ άλλων και για τα εξής θέματα  που απασχόλησαν και ταλαιπώρησαν  τον συνεταιρισμό.
1)Με την υπ’αριθ.6/2017 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βεροίας απορρίφθηκε σαν ουσιαστικά  αβάσιμη  η προσφυγή που είχαν καταθέσει εναντίον του κύρους των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που έγινα τον Μάρτιο του 2016  οι κ. Μπιτέρνας Ιωάννης  ,Σμέρνος Χρήστος  και Παπατάνος Αθανάσιος και η οποία προσφυγή δημιούργησε όλον αυτόν τον χρόνο τεράστια προβλήματα στην λειτουργία του συνεταιρισμού και ειδικότερα στην συνεργασία με τις τράπεζες και τους πελάτες του εξωτερικού .Αναλυτικότερα θα σας ενημερώσουμε στη συνέλευση.
Πιο συγκεκριμένα οι παραπάνω προσέβαλαν τις εκλογές που έγιναν τον Μάρτιο του 2016 με την αιτιολογία , ο μεν κ. Μπιτέρνας ότι  αποκλείστηκε παράνομα από τις εκλογές ενώ είχε δικαίωμα να συμμετάσχει σ’αυτές   οι δε άλλοι δύο ότι κατά την διάρκεια των εκλογών παραβιάστηκε το καταστατικό και ο νόμος  .
Η δικαστική απόφαση έκρινε αφενός ότι ο κ.Μπιτέρνας σωστά αποκλείστηκε από τις εκλογές διότι  δεν είναι μέλος του συνεταιρισμού αφού η υπόθεση της διαγραφής του εκκρεμεί στο Εφετείο Θεσσαλονίκης και αφετέρου ότι όλη η διαδικασία των  εκλογών ήταν σύμφωνη με το καταστατικό και τον νόμο η δε εφορευτική επιτροπή εκτέλεσε άψογα τα καθήκοντα της  . Δυστυχώς όμως επί τόσο καιρό η ενέργεια αυτή των παραπάνω να τρέχουν τον συνεταιρισμό στα δικαστήρια  δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην λειτουργία του συνεταιρισμού και κατ’ επέκταση στην εξυπηρέτηση των μελών.
Επίσης η προσφυγή του κ.Ιωάννη Μπαμπάτση κατά της απόφασης της γενικής Συνέλευσης που αποφάσισε την διαγραφή του , απορρίφθηκε με την υπ’αριθ.81/2016 απόφαση του Ειρηνοδικείου Νάουσας η οποία έκρινε ότι η διαγραφή του ήταν σύμφωνη με τον Νόμο ,το καταστατικό και τις οδηγίες της αρμόδιας Υπηρεσίας αφού ο κ.Μπαμπάτσης δεν έχει καμία προϋπόθεση να είναι μέλος του συνεταιρισμού εξαιτίας της συνταξιοδότησης του.  
Σας διαβεβαιώνουμε ότι το Δ.Σ  λειτουργεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί  μόνο με γνώμονα την νομιμότητα,  την πλήρη διαφάνεια και το συμφέρον των μελών του συνεταιρισμού.

                                                                     Το Δ.Σ   ΤΟΥ Α.Σ. ΝΑΟΥΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου