Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Η βασιλόπιτα της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας

Παρουσία του δημάρχου Νάουσας κ.Κουτσογιάννη, του προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ.Θεοχαρόπουλου, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας κ.Αποστόλου, των περιφερειακών συμβούλων κα. Καρατζιούλα και κ. Τεληγιαννίδη,δημοτικών συμβούλων και πολλών φίλων της έκοψε το πρωί της Κυριακής 8 Ιανουαρίου τη βασιλόπιτα της η Εύξεινος Λέσχη Νάουσας.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Κουτσογιάννης  τόνισε ότι  πως στη διάρκεια του έτους  θα
εκπονηθεί από την Προισταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ημαθίας κα. Κοτταρίδη η μουσειολογική μελέτη για τη φύλαξη των θησαυρού από την Αργυρόπουλη του Πόντου στο κτίριο της πρώην δημοτικής βιβλιοθήκης.
Τιμητική πλακέτα απένειμε ο κ. Φανιάδης στο τέως πρόεδρο κ. Τεληγιαννίδη για την προσφορά του στη διάσωση των τόμων της βιβλιοθήκης της Αργυρούπολης.
 Τυχερή από τους παρευρισκόμενους ήταν η κ. Άννα Ματοσιάν, που πήρε, ως δώρο, ένα βιβλίο και το τμήμα παραδοσιακών χορών του συλλόγου.
Στη διάρκεια της εκδήλωση προβλήθηκε βίντεο για τα 90 χρόνια της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας και την ακατάπαυστη προσπάθειά της να διατηρήσει τα ποντιακά ήθη και έθιμα
 Η κ.Δώρα Μπλατατζίδου, μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποντίων ανέγνωσε απόφαση της, στην οποία τίθεται ως πρωταρχικός στόχος του ποντιακού ελληνισμού ανά την υφήλιο, η διάσωση και ανάδειξη  των βιβλίων και των κειμηλίων της Αργυρούπολης

 τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου