Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Κοσμοπλημμύρα στο χορό του συλλόγου Πατρίδας "Ευστάθιος Χωραφάς"

Με τον κόσμο να ... πλημμυρίζει την αίθουσα και να δημιουργείται από νωρίς το αδιαχώρητο, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς ο ετήσιος χορός του Μορφωτικού Πολιτιστικού
Συλλόγου και της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς» στο οικογενειακό κέντρο «ΣΕΙΡΙΟΣ» (Μακροχώρι), ο οποίος και
γνώρισε (όπως αναμενόταν άλλωστε και συμβαίνει τα τελευταία χρόνια) μεγάλη επιτυχία.



Τα παιδιά που πλαισιώνουν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου και ντυμένα με τις παραδοσιακές φορεσιές, ήταν αυτά που άνοιξαν τη βραδιά και παρουσίασαν χορούς του Πόντου, συνοδευόμενα στη λύρα από το νεαρό Γιάννη Χωραφαϊδη, όπου και καταχειροκροτήθηκαν.

Τη σκυτάλη αμέσως μετά πήρε ο Αντώνης Καγκελίδης, πρόεδρος του Συλλόγου, ο οποίος, αφού πρώτα ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία και τη βοήθειά του στο έργο του Συλλόγου, σημείωσε πως: «Οι Σύλλογοι της Ημαθίας διαπρέπουν σε όλη την Ελλάδα και συνεργάζονται για τους στόχους των Συλλόγων, όπως η αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, η ανακήρυξη του καθεστώτος λειτουργίας της Παναγίας Σουμελά και η διάσωση της ιστορικής βιβλιοθήκης της Αργυρούπολης».

Βραβεύσεις

Ο ίδιος στη συνέχεια προέβη σε τρεις τιμητικές διακρίσεις, οι οποίες αποδόθηκαν στα πρόσωπα των Νίκου Ξανθόπουλου (από την Αλεξάνδρεια), Υπάτη Κατζίδη (από την Πατρίδα) και του ιερέα Πατρίδας Διονύση Συρόπουλου, για τη συμβολή τους στη διάδοση του Ποντιακού Χορού και στο έργο του Συλλόγου «Ευστάθιος Χωραφάς». Τις απονομές  στα τιμώμενα πρόσωπα έκαναν οι Ηλίας Μπώλος, Αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς, Ιωσήφ Μπαρούτογλου, Υποδιοικητής της Τροχαίας Βέροιας, Κώστας Βοργιαζίδης, Δήμαρχος Βέροιας που απηύθυνε και χαιρετισμό, αντίστοιχα.

Όσο για το πρόγραμμα της βραδιάς; Αυτό καλύφθηκε από νεαρούς καλλιτέχνες της περιοχής και τους καταξιωμένους Πόντιους καλλιτέχνες Μπάμπη Ιορδανίδη και Ανέστη Μωϋσή, που με τις ερμηνείες τους ξεσήκωσαν τον κόσμο και δημιούργησαν πολύ κέφι, που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες!

Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους ακόμα η περιφερειακή σύμβουλος Νίκη Καρατζιούλα, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Στέλιος Ασλάνογλου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Γιώργος Ορφανίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χριστίνα Γαϊτάνου, Γιώργος Γουλτίδης και Μιχάλης Σουμελίδης, ο πολιτευτής της Ν.Δ. Τάσος Μπαρτζώκας, οι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Δάσκαλος και Θεόδωρος Θεοδωρίδης, η Δημοτική Σύμβουλος Νάουσας Δώρα Μπαλτατζίδου, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας Αθηνά Πλιάτσικα – Τσιπουρίδου, ο πρώην Δήμαρχος Ειρηνούπολης Παύλος Φωτιάδης, εκπρόσωπος του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου, οι πρόεδροι της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας Παύλος Σαρρημιχαηλίδης και Ευξείνου Λέσχης Νάουσας Φώτης Φανιάδης, εκπρόσωποι των συλλόγων Μίεζας Αγίου Γεωργίου, Χαρίεσσας, Αγίας Τριάδας, ο πρώην (πλέον) Διευθυντής Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Βέροιας Πέτρος Δαούλας, ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Βέροιας Μπάμπης Καπουρτίδης και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Πατρίδας Γιάννης Σιδηρόπουλος.

Παύλος Χρ. Τουτουνζίδης
http://imerisia-ver.gr/index.php/eidhseis/koinwnnia/topika/item/15075-kosmoplimmira-sto-xoro-tou-sillogou-patridas-efstathios-xorafas.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου