Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Αναβίωσε το έθιμο των Μωμόγερων στην Βέροια

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας  σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Βέροιας, αναβίωσε για τρίτη συνεχή χρονιά το πανάρχαιο έθιμο των Μωμό’ερων στην πόλη της Βέροιας.
Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016 από νωρίς το πρωί, έκαναν  την  εμφάνιση  στους δρόμους και τα σοκάκια  της  πόλης  τα Μωμο’έρια,
παρουσιάζοντας και φυσικά βιώνοντας  το δρώμενο αυτούσιο και με τον παραδοσιακό τρόπο όπως ακριβώς το μετέφεραν οι πρόγονοί μας από τον  Πόντο.
Οι Μωμό’εροι της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας με προσκαλεσμένους τους Μωμό’ερους των Συλλόγων Τετραλόφου Κοζάνης και Ροδίτη Κοζάνης διέσχισαν  και  ΄΄αναστάτωσαν΄΄ ευχάριστα ολόκληρη την πόλη και καταχειροκροτήθηκαν από όλους τους Βεροιώτες, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και τονίζοντας ακόμα περισσότερο τη χαρούμενη διάθεσή τους εν όψει των εορτών.
Η ομάδα κατέληξε το μεσημέρι  στην πλατεία του Δημαρχείου όπου ακολούθησε πλούσιο ποντιακό γλέντι  με  χορό, φαγητό  και  ποτό  έως  τις  απογευματινές  ώρες.
Τον κόσμο καλωσόρισε ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Κων/νος  Βοργιαζίδης   και ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας κ. Παύλος Σαρημιχαηλίδης  και  υποσχέθηκαν  στους  Βεροιώτες  ότι  οι Μωμό’εροι  θα  γίνουν  έθιμο  της  πόλης  μας  τα  επόμενα  χρόνια.
Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας ευχαριστεί θερμά τους Συλλόγους Τετραλόφου και Ροδίτη Κοζάνης για την συμμετοχή τους, όλους τους συντελεστές που πήραν μέρος στο δρώμενο, τα μέλη της που δίνουν πάντα τον καλύτερό τους εαυτό, τους καταστηματάρχες και τον κόσμο που αγκάλιασε ένθερμα την προσπάθεια  αλλά  και  όλα  τα  ΜΜΕ  για  την  συνδρομή  τους  στη  προβολή  του  δρώμενου.
Ανανεώνουμε λοιπόν  το ραντεβού  μας  με περισσότερες εκπλήξεις για την επόμενη χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου