Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Γιατί θα ΕΠΡΕΠΕ να είναι ανοικτά τα σχολεία αυτές τις μέρες!

Πολλές οι απόψεις και οι σχολιασμοί για το κλείσιμο των σχολικών μονάδων της περιοχής μας επί μια βδομάδα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Ο αντίλογος στο ότι τα σχολεία παραμένουν ανοικτά στην βόρεια..."πολιτισμένη" Ευρώπη ήταν μονότονος και εν πολλοίς προβλέψιμος. Άλλες οι υποδομές εκεί. Ναι άλλες οι υποδομές. Αλλά και εδώ στην...
ψωροκώσταινα επί δεκαετίες "έβρεξε" δεκάδες δισεκατομμυρίων ευρώ μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για υποδομές. Ενδιαφέρθηκε κανένας τοπικός αρμόδιος να τα εκμεταλλευτεί; Να αλλαχθούν οι μονώσεις, να μπούνε φωτοβολταϊκά, να εκμεταλλευτούμε την βιομάζα του βουνού μας, εδώ στη Νάουσα, π.χ; Ευθύνη, πέραν των πολιτικών ταγών και των ίδιων των εκπαιδευτικών.Δυστυχώς η μεταπολιτευτική περίοδος αλλοτρίωσε το ελληνικόν...δαιμόνιον και το "πενία τέχνας κατεργάζεται" μεταμορφώθηκε στο "και ύστερα πια θα...κάθεσεεε", την μοναδική ατάκα του αλησμόνητου Μίμη Φωτόπουλου. Ναι όλοι καθίσαμε και επαναπαυτήκαμε στην πρόσκαιρη ευημερία των δανεικών, την στιγμή που οι Ευρωπαίοι έκαναν υποδομές. Εμείς ωσάν τα τζιτζίκια στην παροιμία τρώγαμε και πίναμε το καλοκαίρι εις τας...Μυκόνους και δεν προνοούσαμε όπως τα μηρμύγκια για τους σκληρούς χειμώνες. Αντί λοιπόν ο πακτωλός των τρισεκατομμυρίων δραχμών και δισεκατομμυρίων ευρών, των πακέτων Ντελόρ, Σαντέρ, ΕΣΠΑ ή όπως αλλιώς ονομάστηκαν να πάνε στις υποδομές όλων των επιπέδων, οι Έλληνες καταρτίσθηκαν και επανακαταρτίσθηκαν σε εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών! Για αυτό είμαστε και πρώτοι,βεβαίως, βεβαίως, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικά στο φατσοβιβλίο. Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε!
Υ.Γ Αν η "αριστεροσύνη" του Τσίπρα επιτρέπει τα σχολειά μας να προμηθεύονται πετρέλαιο με ένα ευρώ το λίτρο, ε τότε, ζήτω ο Ούγκο Τσάβες και ο επίγονος του Μαδέρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου