Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Αύριο Πέμπτη στις 9 το βράδυ, στην ΕΤ3 ο Κώστας Μπλιάτκας...εκ του πλησίον με τον Χρήστο Νικολόπουλο!

Αύριο Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, στις 9 το βράδυ, στην ΕΤ3, στη σειρά των συναντήσεων ΕΚ ΤΟΥ ΠΛΗΣΙΟΝ , ο Κώστας Μπλιάτκας φιλοξενεί τον συνθέτη και βιρτουόζο του μπουζουκιού Χρήστο Νικολόπουλο.
Ο σπουδαίος δημιουργός θυμάτα τα παιδικά χρόνια στο Καψοχώρι Ημαθίας, την πρώτη του "γνωριμία" με το μπουζούκι και τη δύσκολη πορεία προς την καλλιτεχνική επιτυχία στην οποία
κατέθεσε εργατικότητα, επιμονή και σεμνότητα.
Μιλά για τον Καζαντζίδη, τον Τσιτσάνη, τον Πυθαγόρα, τον Ρασούλη, τον Λευτέρη Παπαδόπουλο και Δήμο Μούτση , τον Στράτο Διονυσίου.
τους άλλους μεγάλους τραγουδιστές και τους συνθετες με τους οποίους συνεργάστηκε και ανακαλεί στη μνήμη στιγμές που σημαδεψαν το Ελληνικό τραγούδι, όπως και το πολιτικο και κοινωνικό στίγμα της κάθε εποχής .
Ξεδιπλώνει , ακόμα, τις αναμνήσεις εκεινης της αναπανάληπτης βραδιάς στη δημόσια τηλεόραση το 1975 , όταν παρουσίασαν με τον Στέλιο Καζαντζίδη και με τη συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα το "Υπάρχω" κάνοντας ρεκόρ τηλεθέασης. Από τη συζήτηση προκύπτουν ξεχασμένα γεγονότα και γοητευτικα παραλειπομενα.
Με το μπουζούκι του μας θυμίζει σπουδαία "παιξίματά" του, που ειναι διαμάντια του λαϊκού τραγουδιού, όπως η εισαγωγή του "Μη μου θυμώνεις μάτια μου" του Σταύρου Κουγιουμτζή
Για τον Χρήστο Νικολόπουλου μιλούν ο μουσικός ερευνητής Θανάσης Γιώγλου και ο τραγουδιστής και αρθρογράφος Στάθης Παχίδης.
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου