Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Η ΑΝ.ΗΜΑ για το νέο LEADER

Μόλις χθες, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016, γνωστοποιήθηκε η κατανομή της Δημόσιας Δαπάνης στις Στρατηγικές Τοπικής Ανάπτυξης (CLLD – LEADER), στα πλαίσια του Π.Α.Α. 2014-2020, εκ μέρους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το ύψος του συνολικού Τοπικού Προγράμματος (μετά την διαδικασία αναμόρφωσης του προϋπολογισμού που αναμένεται να
ακολουθήσει) της Ο.Τ.Δ. Αναπτυξιακής Ημαθίας, αναμένεται να ανέλθει στα 7.224.000 ευρώ συνολικά, τα οποία αντιστοιχούν σε 5.050.000 ευρώ εγκεκριμένης Δημόσιας Δαπάνης. Έτσι, για μία ακόμη προγραμματική περίοδο, η Ημαθία θα έχει την τύχη και την δυνατότητα να χρηματοδοτήσει μέσω του Τοπικού Προγράμματος LEADER, δράσεις και έργα μέσω των οποίων θα επιδιωχθεί η αναβάθμιση των οικονομικών προοπτικών της Ημαθίας, ο περιορισμός των κοινωνικών προβλημάτων και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Υπενθυμίζεται ότι το Τοπικό Πρόγραμμα, στο οποίο έχει ενταχθεί ως Περιοχή Παρέμβασης το σύνολο της Π.Ε. Ημαθίας (με την εξαίρεση των εντός σχεδίου περιοχών των πόλεων Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας), περιλαμβάνει δράσεις ενίσχυσης, τόσο ιδιωτικών επενδύσεων στους βασικούς τομείς της τοπικής οικονομίας, όσο και Δημόσιων παρεμβάσεων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τους Ο.Τ.Α. της Ημαθίας.
Η ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε. φιλοδοξεί ότι θα αξιοποιήσει έγκαιρα και στο έπακρο τους διατιθέμενους πόρους, γεγονός που θα της επιτρέψει να διεκδικήσει μελλοντικά περαιτέρω ενίσχυση αυτών. Παράλληλα, δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει και στο μέλλον το έργο της για στήριξη της οικονομικής ανάτασης της Ημαθίας, συμβάλλοντας με όλες της τις δυνάμεις στην συλλογική προσπάθεια για αξιοποίηση των ευκαιριών που παρουσιάζει το οικονομικό περιβάλλον. Η πολυετής εμπειρία της, η άριστη γνώση της οικονομικής πραγματικότητας στην Ημαθία, η διαρκής στήριξη της Διοίκησης και των Μετόχων της καθώς και η συνεχής προσπάθεια του στελεχιακού της δυναμικού, αποτελούν εχέγγυα άρτιας και αποτελεσματικής υλοποίησης του εγκεκριμένου Τοπικού Προγράμματος LEADER, συνεχίζοντας έτσι με επιτυχία και συνέπεια, τον αναπτυξιακό ρόλο που επιτελεί εδώ και 20 περίπου χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου