Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Χωρίς αυξήσεις τα δημοτικά τέλη στη Νάουσα, με απούσα από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την…μείζονα μειοψηφία!

Η απουσία σύσσωμης της μείζονος μειοψηφίας από την τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, το απόγευμα της Δευτέρας 12 Δεκεμβρίου, ανάγκασε τον πρόεδρο του σώματος κ. Αποστόλου να καθυστερήσει την έναρξη της επί μισή και πλέον ώρα, ώστε να υπάρξει απαρτία!
Ο προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου κ.Νίκας, έφερε στο σώμα την εισηγητική
έκθεση για τη μη αναπροσαρμογή των τελών το 2017.
Ο κ. Δημησκής από την «Κοινωνία Πολιτών» χαρακτήρισε ως θετική την απόφαση της δημοτικής αρχής ψηφίζοντας όμως λευκό ως έκφραση πολιτικής διαμαρτυρίας για εντεινόμενη πίεση από πλευράς δανειστών για πλεονάσματα που γονατίζουν την λαϊκή οικογένεια.  «Η χώρα δεν αντέχει άλλη λιτότητα, που θέλει να επιβάλλει ο Σόιμπλε» είπε χαρακτηριστικά, ο δημοτικός σύμβουλος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.
 Να μειωθούν τα τέλη, με προοπτική κατάργησης για τις χειμαζόμενες λαϊκές οικογένειες, όπως οι άνεργοι και όσοι βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, ζήτησε ο κ. Καρτσιούνης της ΛΑΣ.
Ως υποκριτική και αποπροσανατολιστική  χαρακτήρισε τη στάση  του κ. Δημησκή και της της «Κοινωνίας Πολιτών» ο σύμβουλος της ΛΑΣ κ. Λακηνάνος. «Η στάση σας είναι αντίστοιχη με της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μια υπογράφουν τα μνημόνια και από την άλλη καλούν τον κόσμο να κατέβει σε απεργία» είπε ο κ. Λακηνάνος, για να απαντήσει ο κ. Δημησκής ότι η «Κοινωνία Πολιτών» είναι αυτόνομη παράταξη και δεν εκπροσωπεί την κυβέρνηση.
«Δύσκολο εγχείρημα η σύνταξη προϋπολογισμού, η κυβερνητική πολιτική μειώνει τους πόρους. Ο κόσμος χρειάζεται απαντήσεις και όχι διαμαρτυρίες. Καταρτίσαμε έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό. Οι αυξήσεις σε ηλεκτροφωτισμό και απορρίμματα  έχουν να κάνουν με κέντρα λήψης αποφάσεων που δεν έχουν να κάνουν με την τοπική αυτοδιοίκηση. Επιλέξαμε να προτείνουμε διατήρηση τελών, που είναι απόλυτα διαχειρίσιμη. Επιδιώκουμε να πάμε σε μείωση τελών με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και προς τα νοικοκυριά και προς επιχειρήσεις» τοποθετήθηκε ο κ. δήμαρχος.
Χωρίς αυξήσεις τα τέλη της ΔΕΥΑΝ, πλην Στενημάχου.
 Την απόφαση του δ.σ  της ΔΕΥΑΝ  να μην προχωρήσει στην αύξηση των τελών ύδρευσης-αποχέτευσης, ανακοίνωσε στο σώμα ο πρέοδρος της κ. Παρθενόπουλος. Αύξηση θα υπάρξει στα τέλη αποχέτευσης του Στενημάρχου, εξαιτίας της λειτουργίας του  τοπικού βιολογικού καθαρισμού. Ο κ. Παρθενόπουλος άφησε αιχμές στην προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΝ λέγοντας ότι έκανε  το δίκτυο που συνδέει τις παροχές αποχέτευσης στον βιολογικό, αλλά όχι αντλιοστάσιο, σε περιοχές που βρίσκονται σε χαμηλότερο υψόμετρο από αυτόν!

Ναι στον προϋπολογισμό του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης
Από την πλειοψηφία ψηφίστηκε επίσης και ο προϋπολογισμός του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, τον οποίο εισηγήθηκε η πρόεδρος του κ.Μαλάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου