Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του δήμου Νάουσας

Στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), του Δήμου Νάουσας, δεν περιμένουμε την 3η Δεκεμβρίου για να συζητήσουμε τα προβλήματα των συνανθρώπων μας με αναπηρία, ούτε περιμένουμε τη συγκεκριμένη μέρα για να τους θυμηθούμε και φυσικά δεν τους συναισθανόμαστε μονάχα αυτήν την μέρα.
Είναι γνωστό πως οι ανάγκες των ατόμων με αναπηρία είναι περισσότερες, η φροντίδα που
απαιτείται μεγαλύτερη όπως και η υπομονή. Οι κώδικες επικοινωνίας ωστόσο, έχουν αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό που καθιστά άψογη τη συνεργασία μας και τη συνεννόησή μας.
Όλες τις ημέρες του χρόνου αγωνιζόμαστε, λειτουργούμε με γνώμονα την αγάπη μας για τα παιδιά και τη γνώση μας για τις ιδιαιτερότητές τους ώστε οι ώρες παραμονής τους να είναι δημιουργικές και χαρούμενες. Σκοπός μας είναι να βλέπουμε σε καθημερινή βάση ζωγραφισμένο το χαμόγελο στο πρόσωπο των παιδιών και κατ΄ επέκταση να προσφέρουμε χαρά, ευτυχία και μερική ανακούφιση στους γονείς.
Φέτος μέσα στα πλαίσια αυτής της ημέρας (3 Δεκεμβρίου), βρήκαμε την ευκαιρία να μαζευτούμε όλοι μαζί, παιδιά με αναπηρία-γονείς-δασκάλες του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, απλά για να διασκεδάσουμε και να περάσουμε καλά, αφήνοντας πίσω τα προβλήματα και τις δυσκολίες. Και πραγματικά περάσαμε τέλεια. Το κέφι ήταν διάχυτο στη ζεστή ατμόσφαιρα του καζανιού, η διασκέδαση βρέθηκε στα ύψη αφήνοντας η μέρα αυτή μια γλυκιά ανάμνηση χαραγμένη στη μνήμη όλων μας.
Στο σημείο αυτό χρειάζεται να επισημανθεί και η απλόχερη προσφορά των συνανθρώπων μας για την πραγματοποίηση του γλεντιού μας.


Ευχαριστούμε λοιπόν θερμά:
Τους κ.κ. Γρέζιο–Κανδυλήδη, για την υπέροχη φιλοξενία  στο καζάνι τους
Τους Υιούς Δ. Γιαβάλκα για τα δροσερά αναψυκτικά
Το κατάστημα Τζέπος Daily- Bakery  για τα νόστιμα ψωμιά
Το μανάβικο Καραμίχος για τα φρέσκα λαχανικά
Τον Μπάμπη Καζεπίδη για τα γευστικά μήλα Ροδοχωρίου
Το Δημ. Μαλαμίδη & Τ. Μπαμπάτση από το «Νησί της Μαργαρίτας» για τις καλομαγειρεμένες πατάτες τους.
Τον πρόεδρο της φιλαρμονικής κ. Βασίλη Τάχα καθώς και τα μέλη της φιλαρμονικής Πασχάλη Καρβουνιάρη, Νίκο Δραγουμάνο και Χάρη Καλπαξίδη για τη μουσική τους, που μας απογείωσε.
Ευχαριστούμε και τους φίλους μας επαγγελματίες που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους και μας πρόσφεραν κρέατα, πατάτες, ψάρια.
Τέλος, η εκδήλωσή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία χάρη και στην αμέριστη συμπαράσταση των κυριών του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ , Γεωργίας Ανθοπούλου, Σάσης Γιάντσιου, Μάρθας Κούντη, Ελένης Σταμένου, Αμαλίας Τσιακίρη και Βούλας Μπορδάνου.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Κ.Κ.Π & Α. του Δ. Νάουσας

                                                              ΑΘΗΝΑ ΜΑΛΑΚΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου