Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

ΥΦΑΔΙ:Μια ξεχωριστή ημέρα με την οικογένεια προσφύγων φίλων μας.



Τα παιδιά, οι  γονείς και οι εθελοντές του συλλόγου  ΥΦΑΔΙ, έζησαν μία ξεχωριστή ημέρα, φιλοξενώντας οικογένεια προσφύγων από τη δομή φιλοξενίας στις Βαρβάρες  Βέροιας.
 Η πρώτη επαφή μαζί τους έγινε πριν ένα μήνα στην αποστολή βοήθειας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το 7ο
Δημοτικό Σχολείο Νάουσας.
Τα μέλη του Υφαδιού υλοποιώντας την υπόσχεση τους, κάλεσαν τους φίλους τους να επισκεφθούν την Νάουσα. Με την βοήθεια της Ανδριάνας Ρούσου, κάτοχο μεταπτυχιακού ισλαμικών σπουδών και υπεύθυνη των δομών φιλοξενίας Αλεξάνδρειας και Βέροιας, η επταμελής οικογένεια έφθασε στην πόλη μας, όπου τους υποδέχτηκαν όλα τα παιδιά στο ΥΦΑΔΙ, γνωρίστηκαν και τους πρόσφεραν όμορφα προσωπικά δώρα. Ξεναγήθηκαν στην Νάουσα και στη συνέχεια όλοι μαζί ανέβηκαν στο άλσος του Αγίου Νικολάου. Η οικογένεια προσφύγων, φιλοξενούμενη οκτώ μήνες στη δομή, για πρώτη φορά είχε την ευκαιρία και την δυνατότητα να βγουν όλοι μαζί. Χάρηκαν ιδιαίτερα την ομορφιά του άλσους και επισκέφθηκαν το εκκλησάκι, όπου ενημερώθηκαν για τον βίο του Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια όλοι μαζί, γευμάτισαν στο εστιατόριο - ξενοδοχείο «Το νησί της Μαργαρίτας», όπου τους περίμενε πλούσιο τραπέζι, δίπλα στο τζάκι με το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ο Τάσος Μπαμπάτσης, ο Δημήτρης Μαλαμίδης, η αγαπημένη Τασούλα και όλο το προσωπικό, πρόσφεραν ό, τι καλύτερο  μπορούσαν, δείχνοντας έμπρακτα την μεγάλη ευαισθησία και την ανθρωπιά τους σε θέματα προσέγγισης της διαφορετικότητας.
Τις αφηγήσεις για τον αναγκαστικό ξεριζωμό από τον βομβαρδισμένο τόπο τους, διαδέχτηκαν συριακά και ελληνικά τραγούδια φιλίας και αγάπης.
Οι φιλοξενούμενοι φίλοι έφυγαν με τις καλλίτερες εντυπώσεις, κατασυγκινημένοι από την απλόχερη αγάπη που τους προσφέρθηκε, με την  επιθυμία και την υπόσχεση να ξαναέρθουν  στην πόλη μας και στο ΥΦΑΔΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου