Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Συνάντηση Απόστολου Βεσυρόπουλου με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, μαζί με τους αναπληρωτές Τομεάρχες Οικονομικών, βουλευτή Ημαθίας, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο και βουλευτή Επικρατείας κ. Θεόδωρο Φορτσάκη, στο πλαίσιο συναντήσεων με τις διοικήσεις φορέων της οικονομίας, πραγματοποίησαν την Τετάρτη
21 Δεκεμβρίου, την πρώτη επίσκεψη στη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) στα γραφεία της στην Αθήνα.

Κατά την επίσκεψη, έλαβε χώρα συνάντηση εργασίας με το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, υπό τον Πρόεδρό της, κ. Καββαθά συζητήθηκαν θέματα της Ελληνικής οικονομίας και ειδικότερα θέματα που απασχολούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στη συζήτηση διαπιστώθηκε η κοινή βούληση για επεξεργασία πολιτικών, οι οποίες θα εστιάζουν:

1ον. Στον περιορισμό και τον εξορθολογισμό της φορολογικής επιβάρυνσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικής δραστηριότητας, στη στήριξη της ανταγωνιστικής, εξωστρεφούς και καινοτόμου μικρομεσαίας παραγωγικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας, στη διασύνδεση της μικρομεσαίας παραγωγικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας με την έρευνα, την τεχνολογική πρόοδο και την εκπαίδευση.

2ον. Στη βελτίωση των συνθηκών χρηματοδότησης της βιώσιμης μικρομεσαίας επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην περαιτέρω βελτίωση του διοικητικού και γραφειοκρατικού περιβάλλοντος για το επιχειρείν, καθώς και στην προώθηση δράσεων για την ενδυνάμωση της απασχόλησης και την ενίσχυση της κατάρτισης των εργαζομένων.

Οι επικεφαλής του Τομέα Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας θα συνεχίσουν τις συστηματική συνεργασία με τις διοικήσεις των φορέων της οικονομίας, σε μια προσπάθεια διαμόρφωσης στρατηγικής και πέραν των Μνημονίων για την ανάταξη της οικονομίας, της κοινωνίας και της χώρας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου