Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Ημερίδα για τα ασφαλιστικά-εργασιακά δικαιώματα των ένστολων στη Βέροια

 Η Ένωσή Συνοριακών Φυλάκων Ημαθίας αντιλαμβανόμενη τη σπουδαιότητα των αλλαγών που θα επέλθουν από 01.01.2017 με το νέο ασφαλιστικό Νόμο 4387/2016 που ψηφίστηκε την περασμένη άνοιξη, όσο αφορά τις αναγνωρίσεις πραγματικών και πλασματικών χρόνων σε συνδυασμό με την γενικότερη απουσία ενημέρωσης από επίσημους φορείς και υπουργεία, έλαβε πρωτοβουλία και
πραγματοποίησε την 09.12.2016 στο ξεν/χειο «Αιγές» στη Βέροια ημερίδα ενημέρωσης για τις νέες και σοβαρές αλλαγές που επέρχονται από την 01.01.2017.
       Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μέλη της Ένωσης, πλήθος αστυνομικών, ο Νομικός Σύμβουλος της Ένωσης  κ. Ταράσιος  Παπαδόπουλος, ο Νομικός Σύμβουλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων κ. Μισαηλίδης Ιωάννης, ο πρόεδρος και Γ.Γραμματέας της ΠΟΣΥΦΥ  Χαρέλας Παναγιώτης και Τοτονίδης Ιωάννης, το προεδρείο της Ένωσης Πυροσβεστών Κεντρικής Μακεδονίας, το προεδρείο της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι των Σωματείων Συνοριακής Φύλαξης Φλώρινας και Καστοριάς.  
       Οι εισηγητές του ασφαλιστικού πλαισίου όπως αυτό διαμορφώνεται από 01.01.2017 παρουσίασαν τις τεράστιες διαφορές που επέρχονται από το νέο χρόνο στις αναγνωρίσεις των χρόνων ασφάλισης για τους εργαζόμενους ειδικότερα στα Σώματα Ασφαλείας. Αναγνωρίσεις που καθίστανται ουσιαστικά απαγορευτικές από το νέο έτος αφού οι αυξήσεις στην απόδοση ποσών αναγνώρισης αγγίζουν το 300%.
         Με δεδομένα πως από τις κατηγορίες  προσωπικού που βάλλονται περισσότερο από τις ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού νόμου, είναι  αυτή των προσληφθέντων συνοριακών φυλάκων, των εργαζομένων κατείχαν πτυχία ΑΕΙ και ΤΕΙ πριν την κατάταξη αλλά αυτών που υπηρέτησαν τη στρατιωτική θητεία,  γίνεται επιτακτική και αναγκαία η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση όλων όσων δικαιούνται αναγνωρίσεις ετών ασφάλισης.
          Με γνώμονα λοιπόν τα ανωτέρω, σκοπός της εκδήλωσης η πληρέστερη ενημέρωση των παρευρισκομένων προκειμένου να κρίνουν με τα δικά τους κριτήρια και στα περιθώρια που θέτει ουσιαστικά η εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του νόμου, αν θα προβούν στην αναγνώριση ή όχι.
        Η συνδικαλιστική υποχρέωση μας περιγράφεται σε καθορισμένο πλαίσιο με υπευθυνότητα και σοβαρότητα για τόσο σημαντικά ζητήματα.
     Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους προσκεκλημένους που τίμησαν την ημερίδα αλλά και το ξενοδοχείο «Αιγές» για τη φιλοξενία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου