Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Κατάληψη των γραφείων του ΕΛΓΑ από τον "Μαρίνο Αντύπα" και άλλους συλλόγους

Με πρωτοβουλία των Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, Αγροτικού Συλλόγου Νάουσαs «Μαρίνος Αντύπας» και Αγροτικού Συλλόγου Γυψοχωρίου Πέλλας πραγματοποιήθηκε αγωνιστική παρέμβαση και συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΕΛΓΑ στη Βέροια.
Η κινητοποίηση εντάσσεται στις πολύμορφες κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν στην
πανελλαδική σύσκεψη των 69 μπλόκων στις 30 Οκτώβρη.
Το υπόμνημα που καταθέσαμε αναφέρει: «Διαμαρτυρόμαστε για τις μεγάλες καθυστερήσεις στη διαδικασία των εκτιμήσεων από τον ΕΛΓΑ των ζημιών που προκλήθηκαν στην αναμενόμενη παραγωγή των φρούτων της περιοχής μας ( Ροδάκινα, Βερίκοκα, Κεράσια, Δαμάσκηνα ) από παγετό, χαλάζι και βροχοπτώσεις με συνέπεια την σημαντική καθυστέρηση και των αποζημιώσεων στους αγρότες.   Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες για τη μη έγκαιρη επίλυση του προβλήματος με τα έξοδα μετακίνησης των γεωπόνων - εκτιμητών του ΕΛΓΑ, παρά την είσπραξη τεράστιων ασφαλιστικών εισφορών ανά στρέμμα και εκτιμητικών ανά δένδρο από τους δενδροκαλλιεργητές.
Διαμαρτυρόμαστε παράλληλα για τα νέα εξοντωτικά μέτρα στη φορολογία, στο Ασφαλιστικό, για τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα μας, τις τεράστιες ζημιές της συνεχιζόμενης πολιτικής με το ρώσικο εμπάργκο,  το σύνολο της αντιαγροτικής πολιτικής, που με τα μέτρα της έχουν στόχο να μας πετάξουν έξω από την παραγωγή και να παραδώσουμε τα χωράφια μας στους νέους τσιφλικάδες.
        Προβάλουμε με τη σημερινή μας κινητοποίηση και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
Να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ η πληρωμή των αποζημιώσεων σε αγρότες & κτηνοτρόφους από Παγετό, Χαλάζι, Βροχοπτώσεις, Ζωονόσους, πλημμύρες κλπ. του 2016 , και όσες εκκρεμότητες υπάρχουν από προηγούμενα έτη, καθώς η νέα καλλιεργητική περίοδος ξεκινά και δεν έχουν τα χρήματα που χρειάζονται για τα έξοδα καλλιέργειας, αλλά και να ζήσουν.
Λόγω της αδυναμίας πληρωμής των ασφάλιστρων, που εκκρεμούν από τους περισσότερους αγρότες-κτηνοτρόφους, να γίνει συμψηφισμός αυτών με τις παραπάνω αποζημιώσεις.
Επανεξέταση των ενστάσεων και καταβολή της αποζημίωση για τις ζημιές του 2015 σε όσους αγρότες πλήρωσαν εκπρόθεσμα τις εισφορές τους
Άμεση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, πάγιο αίτημα των αγροτών εδώ και χρόνια
Η αντίσταση και των φρουτοπαραγωγών της περιοχής μας, όπως και συνολικά των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων της χώρας μας, στις αντιαγροτικές πολιτικές που μας έχουν καταδικάσει στο ξεκλήρισμα, είναι μονόδρομος.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου