Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Εκ του πλησίον. Αύριο Πέμπτη στις 9 το βράδυ ο Κώστας Μπλιάτκας φιλοξενεί τον Κώστα Λειβαδά

Εκκινώντας από το φως στα Χανιά της παιδικής του μνήμης αλλά και από τη βροχή στην Ίωνος Δραγούμη της Θεσσαλονίκης , όπως και από το ροκ εντ ρόλ στην Φωκίωνος Νέγρη –που μόνο από αφηγήσεις «έζησε» - και από τα 45αρια βινύλια της μητέρας του, ο Κώστας Λειβαδάς ξεδιπλώνει σε μια ‘’Εκ του Πλησίον’’ συνάντησή του με τον Κώστα Μπλιάτκα, συναρπαστικές στιγμές της ζωής του και της καλλιτεχνικής του περιπέτειας.
Τραγουδοποιός, μουσικός και τραγουδιστής μαζί, ο Κώστας Λειβαδάς των δικών του δημιουργιών, εξηγεί αυτό το ρίσκο που πήρε με την τριπλή ιδιότητα. Επίσης σχολιάζει τον αφανισμό της
δισκογραφίας από την τεχνολογία και μιλάει έξω από τα δόντια για τη αμήχανη νεότερη γενιά των μουσικών δημιουργών που παρά το ταλέντο της πρέπει να βρει απαντήσεις στην οικονομική στενότητα, και τον πληθωρισμό παρουσίας της μουσικής στο διαδίκτυο και την κοινωνική δικτύωση.
Μας χαρίζει μια ερμηνεία ενός τραγουδιού του Ντύλαν στο πιάνο, υποστηρίζοντας την άποψη ότι δημιουργοί σαν τον τιμηθέντα με Νόμπελ αμερικανό δημιουργό, αφήνουν πολύτιμη παρακαταθήκη τις ανεπανάληπτες ποιητικές εκφράσεις τους , όπως τις αναγνώρισε το κοινό μέσα από τα τραγούδια τους.
Ο ίδιος σχολιάζει τη φυγή πολλών αγοριών και κοριτσιών, λαμπρών ‘’μυαλών’’, στο εξωτερικό και μας θυμίζει ότι αυτό το έχει ήδη πικρά γράψει και τραγουδήσει :

‘’Μάτια μου ο πόνος μου για σένα
παίρνει τη λύπη της βροχής,
στέλνει τα χρόνια μου στα ξένα
και στη θηλιά μιας εποχής’’.
(Βρέχει στην Ίωνος Δραγούμη).
Για τον Κώστα Λειβαδά μιλά στην εκπομπή η Ελένη Τσαλλιγοπούλου
Επιμέλεια – Παρουσίαση Κώστας Μπλιάτκας
Σκηνοθεσία – Εκτέλεση Παραγωγής Γιάννης Σανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου