Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Στα 20.380.000 ευρώ ο προϋπολογισμός του δήμου Νάουσας για το 2017

Στα 20.380.000 ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του δήμου Νάουσας για το 2017, τον οποίο παρουσίασε στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου, ο διευθυντής της οικονομικής υπηρεσίας κ. Νίκας. Ο ισολογισμός, όπως τόνισε ο κ. Νίκας, είναι ισοσκελισμένος και στο ίδιο ύψος με τον περσινό, ενώ το τεχνικό πρόγραμμα του αγγίζει
τα 3.800.000 ευρώ, ενώ η ΣΑΤΑ ανέρχεται στα 468.000 ευρώ. Η τακτική επιχορήγηση του κράτους είναι 4.139.000 ευρώ.

Στον δήμο 11 προνιακά επιδόματα.

Από τον δήμο Νάουσας θα εξυπηρετούνται οι δικαιούχοι 11 προνιακών επιδομάτων, με το διανεμόμενο ποσό  να ανέρχεται στα 1.862.000 ευρώ. Μια σημαντική ανακούφιση για τους πολίτες που αναγκαζόταν να μεταβαίνουν στη Βέροια. Το κτίριο που θα στεγαστεί το γραφείο της Πρόνοιας είναι στην πρώην πανεπιστημιακή σχολή στο κτίριο «Λόγγου-Τουρπάλη».
Για κατάθεση του προϋπολογισμού εκτός νομίμων προθεσμιών έκανε λόγο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ.Καραμπατζός, η παράταξη του οποίου ψήφισε μόνο τους κωδικούς που αφορούσαν την μισθοδοσία του προσωπικού.
Σε αντιλαϊκό προϋπολογισμό που βαραίνει τις λαϊκές πλάτες προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, αναφέρθηκε ο  επικεφαλής της ΛΑΣ κ. Καρτσιούνης.
Ο κ. δήμαρχος τόνισε ότι ο προϋπολογισμός του 2017 καταρτίστηκε με γνώμονα την αντιμετώπιση  των αδικιών της κυβερνητικής πολιτικής. «Πραγματικότητα είναι ότι, παρά τις συνεχείς επιθέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης από κυβερνήσεις παλιότερα και σήμερα, εμείς θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε. Απορροφούμε στις δομές μας τις υπηρεσίες πρόνοιας, ώστε ένας πολύ μεγάλος αριθμός δικαιούχων συμπολιτών μας να εξυπηρετούνται από τον δήμο μας.

Κόντρες και στον ισολογισμό-απολογισμό του 2015.

Πριν την συζήτηση επί του δημοτικού προϋπολογισμού είχαν προηγηθεί «κόντρες» μεταξύ του νυν και του τέως δημάρχου, για τον απολογισμό του 2015. Απαντώντας στον τέως δήμαρχο και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ.Καραμπατζό, ο δήμαρχος κ. Κουτσογιάννης, αναφέρθηκε στην εποικοδομητική συνεργασία που είχε με τον ορκωτό λογιστή κ. Τσιαμούλο, τονίζοντας ότι το 2015 η διοίκηση του βίωσε τα μύρια όσα από την κυβέρνηση και τα κάπιταλ κοντρόλς του Ιουλίου. «Γίνεται τεράστια προσπάθεια βελτίωσης της οικονομικής κατάστασης του δήμου, που τον παραλάβαμε σε διάλυση. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με σωρεία δικαστικών αποφάσεων από το παρελθόν. Από την ανάληψη της δικής μας διοίκησης δεν έχει υποβληθεί ούτε μια αγωγή εις βάρος του  δήμου.Μειώνουμε δαπάνες με έργα εξοικονόμησης ενέργειας, Συμβασιοποιούμε  τη μελέτη φωτοβολταϊκών  στο κολυμβητήριο του Αγίου Νικολάου που ολοκληρώθηκε το 2010 και λειτουργεί με προοπτικές του 1960. Αντίστοιχα έχουμε έτοιμη μελέτη για όλα τα δημοτικά κτίρια και έτσι θα επιτευχθεί τεράστια εξοικονόμηση πόρων. Από ζημιογόνες χρήσεις, περάσαμε σε έσοδα. Ο ισολογισμός είναι υγιής.  Βάζουμε τις βάσεις για ένα δήμο  που θα έχει οικονομική υγεία, που θα έχει την δυνατότητα να ελέγχει τα του οίκου του και να μην είναι μόνιμα εξαρτώμενος  από τις ορέξεις της κεντρικής διοίκησης» τόνισε ο κ. Κουτσογιάννης.
Ο ισολογισμός-απολογισμός υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου