Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Nίκος Κουτσογιάννης:"Τιμά την ψήφο που πήρε,τηρώντας τον λόγο που έδωσε".Γράφει ο Σταύρος Ζάχος*

 2016. Έκτος χρόνος μνημονίου στη χώρα μας με τρομακτική μείωση μισθών, συντάξεων, τζίρου καταστημάτων και ελεύθερων επαγγελματιών, την αύξηση φόρων, ΦΠΑ, ασφαλιστικών εισφορών, ΕΝΦΙΑ. Όλα  δημιουργούν ένα μείγμα φόβου, ανασφάλειας, άγχους, νευρικότητας και έλλειψης εμπιστοσύνης. Όλο αυτό το μείγμα, οδηγεί δυστυχώς και σε μια μεγάλη μιζέρια. Ο κόσμος με το δίκιο του, σαστισμένος από όσα υφίσταται, οδηγείται σε μια φάση  η οποία δεν του επιτρέπει να δει ξεκάθαρα και ψύχραιμα το
μέλλον, τον εμποδίζει να βρει διέξοδο από όλη αυτή την πιεστική καθημερινότητα, δεν μπορεί να διακρίνει πού οδηγείται, αλλά ούτε και πώς μπορεί να ξεφύγει ώστε να το διαμορφώσει μόνος του.
Η Νάουσα είναι μια πόλη η οποία ζει την κρίση εδώ και πολλά χρόνια, από την εποχή ήδη που σταδιακά τα εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας άρχισαν να κλείνουν. Δυστυχώς οι τότε ιθύνοντες ενώ έβλεπαν το κακό να έχει ξεκινήσει, δεν έκαναν κάτι για να το αποτρέψουν. Δεν έκαναν επιλογές που θα πρόσφεραν στην Νάουσα μια νέα προοπτική, μια εναλλακτική, μια λύση στην οποία οι περισσότεροι θα μπορούσαν να επενδύσουν και να βρουν διέξοδο!
Ένα μεγάλο ποσοστό στράφηκε στην αγροτική καλλιέργεια η οποία έδειχνε ότι, αν μη τι άλλο, παρείχε σταθερότητα και μέλλον! Δυστυχώς και πάλι σήμερα, ο αγροτικός κόσμος αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα λόγω υπερπαραγωγής, χαμηλών τιμών και έλλειψης αγορών. Είναι πλέον επιτακτικό να  λυθούν προβλήματα τριάντα χρόνων, με τη Νάουσα να κάνει χρυσές τομές ως προς τον τουρισμό, την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, τον αγροτικό τομέα: να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματά  που θα την καθιερώσουν ως ποιοτικό τουριστικό πόλο έλξης, να προχωρήσει η εκμετάλλευση εναλλακτικών πηγών ενέργειας και να αναπτυχθεί η μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, πράγματα που έπρεπε να είχαν ξεκινήσει πριν από πολλά χρόνια, αλλά δυστυχώς κανείς απ όσους πέρασαν ως τώρα από την Διοίκηση του Δήμου δεν τόλμησε το βήμα.
Σήμερα μετά από πολλά χρόνια, υπάρχει ένας Δήμαρχος και μια δημοτική ομάδα που κάνει πράξη όλα τα παραπάνω, που έχει θέσει τους στόχους, έχει προγραμματίσει, και δουλεύει καθημερινά για την επίτευξή τους. Δικαιολογημένα ο κόσμος έχει υψηλές προσδοκίες από την δημοτική αρχή, προερχόμαστε άλλωστε από δεκαετίες απογοήτευσης και αγανάκτησης, και η Διοίκηση Κουτσογιάννη εξ αρχής έθεσε ψηλά τον πήχη. Ο Δήμαρχος έχοντας ως γνώμονα το καλό του τόπου, παραδόξως, δεν ενδιαφέρεται για αυτό που έχει γίνει «καραμέλα» και κριτήριο για ορισμένους άλλους: «το προσωπικό πολιτικό κόστος». Εν ολίγοις, δεν ενδιαφέρεται να είναι αρεστός, αλλά αποτελεσματικός. Τιμά την ψήφο που πήρε  τηρώντας τον λόγο που έδωσε.
 Αυτό μας δυσαρεστεί λίγο, γιατί ως ψηφοφόροι έχουμε μάθει να μας καλοπιάνουν (βλέπε… «λεφτά υπάρχουν»). Η μιζέρια και οι κακοπροαίρετοι κάνουν κακό στο σύνολο της κοινωνίας μας και Δεν πρέπει να αφήσουμε τους μίζερους και κακοπροαίρετους να σταματήσουν την Νάουσα να εξελιχτεί! Δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτή η οπισθοδρόμηση από εκείνους οι οποίοι προσπαθούν να κρύψουν την ανυπαρξία ετών.
Προβλήματα καθημερινότητας, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, θα λυθούν μόλις φύγουμε τον δρόμο της μιζέριας, μόλις ενδιαφερθούμε. Αν βάλουμε όλοι το χεράκι μας όπως και όσο μπορεί ο καθένας, να είμαστε σίγουροι πως το παρόν και το μέλλον της Νάουσας θα είναι καλύτερο, και για εμάς και για τα παιδιά μας.

Ο Σταύρος Ζάχος είναι πρόεδρος της ΔΟ ΝΔ Νάουσας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος το 2014 με τον "Κοινό Τόπο" του κ.Κουτσογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου