Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Τέλος και το Τμήμα Ασφαλείας Νάουσας;

Με σχέδιο νόμου που απεστάλη προς υπογραφή στον πρόεδρο της δημοκρατίας, από τον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών και  διοικητικής ανασυγκρότησης κ.Τόσκα στις 31 Μαΐου του 2016, στα πλαίσια των ανακατατάξεων της ΕΛΑΣ,  τελικά φαίνεται ότι η Νάουσα υποβαθμίζεται για μια ακόμη φορά, αφού καταργείται το Τμήμα Ασφαλείας της! Την ίδια στιγμή ο Αστυνομικός Σταθμός Πλατέος θα συνεχίσει να λειτουργεί, υπαγόμενος στο Α.Τ
Αλεξάνδρειας. Είναι πλέον προφανές ότι ο δήμος της Νάουσας θα υποστεί συντριπτικό πλήγμα, αφού από Αστυνομική Υποδιεύθυνση, με διοικητή Αστυνομικό Υποδιευθυντή, υποβιβάστηκε σε δυο Τμήματα, το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας και τώρα καταργείται και το δεύτερο τμήμα. Αλήθεια τι θα γίνουν οι αξιωματικοί και οι άνδρες του Τ.Α Νάουσας, με δεδομένο ότι υπηρετούν σε αυτό ήδη δυο ανώτεροι αξιωματικοί που φέρουν τον βαθμό του Αστυνόμου Α΄. Δείτε τι αναφέρει το προεδρικό διάταγμα για την Ημαθία. Σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας και πάλι η μόνη θιγμένη είναι η Νάουσα.

Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας

1. Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας λειτουργούν το Επιτελείο και οι ακόλουθες Υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή:

α. Αστυνομικό Τμήμα Βέροιας,
β. Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας,
γ. Τμήμα Τροχαίας Βέροιας,
δ. Αστυνομικό Τμήμα Νάουσας,
ε. Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας,
στ. Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας και
ζ. Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας.

2. Στην ίδια Διεύθυνση λειτουργεί επίσης ο Αστυνομικός Σταθμός Πλατέος, ο οποίος εδρεύει στη δημοτική ενότητα Πλατέος του δήμου Αλεξάνδρειας και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας.

3. Έδρα των Υπηρεσιών της παραγράφου 1 ορίζεται, αντίστοιχα, ο ομώνυμος δήμος, πλην της περίπτωσης ζ΄, της οποίας ως έδρα ορίζεται η δημοτική ενότητα Βέροιας του δήμου Βέροιας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου