Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Επανέρχεται στην ανοικτή, πλειοδοτική διαδικασία, ο διαγωνισμός εκμίσθωσης του δημοτικού κολυμβητηρίου Νάουσας, παρά την αντίθετη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου!

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ενώ στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας υπήρξε απόφαση για την επανάληψη εκμίσθωσης του δημοτικού κολυμβητηρίου του Αγίου Νικολάου, με κλειστές προσφορές, ώστε να μην επαναληφθούν τα...τραγελαφικά που έγιναν στον πρώτο διαγωνισμό, όπως χαρακτηριστικά τοποθετήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Σταύρος Βαλσαμίδης. Αντ΄ αυτού στην διακήρυξη που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου Νάουσας, γίνεται λόγος
για ανοικτή πλειοδοτική και φανερή διαδικασία ( http://naoussa.gr/news/article2819/). Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ,υπάρχει διαφορετική νομική εκτίμηση από αυτής της νομικής υπηρεσίας του δήμου, η οποία θεωρεί ότι από τη στιγμή που γίνεται επαναληπτικός διαγωνισμός, έπρεπε να υπάρξουν οι ίδιοι όροι. Επικοινωνήσαμε με έγκριτο νομικό και δημοτικό σύμβουλο ο οποίος μας είπε ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου υπερισχύει, κατά την άποψη του. Καλό θα είναι η δημοτική αρχή να ζητήσει περαιτέρω νομικές συμβουλές ώστε να αποφευχθούν τα όσα έγιναν στον πρώτο διαγωνισμό και να προστατευθεί το κύρος του δήμου. Και να είναι μη ορθή νομικά η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, δεν θα έπρεπε το θέμα της  εκμίσθωσης να έρθει εκ νέου στο σώμα, ώστε να ληφθεί διαφορετική απόφαση; Έτσι μένει έκθετος ο κορυφαίος δημοκρατικός θεσμός!
Θόδωρος Ελευθεριάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου