Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση στη Βέροια από την διαχειριστική αρχή της ΠΚΜ για τις δράσεις του ΕΣΠΑ και τους άξονες του ΣΕΣ

Ενδιαφέρουσα ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ημαθίας, το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου, την οποία συνδιοργάνωσαν η ΠΚΜ, η Π.Ε Ημαθίας και η διαχειριστική αρχή της ΠΚΜ. Παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Βέροιας κ.Λαζαρίδης, η κ.Κοτταρίδη, μέλη του
Επιμελητηρίου και ελάχιστοι επιχειρηματίες και πολίτες της Ημαθίας.

Στον χαιρετισμό του ο περιφερειακός σύμβουλος κ.Τεληγιαννίδης (εκπροσώπησε τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη που βρίσκονταν στο συνέδριο της ΕΝΠΕ) αναφέρθηκε στα 180 εκ. ευρώ που εισέρρευσαν μέσω του ΕΣΠΑ 2007-2013 στην Ημαθία, από τα επιχειρησιακά προγράμματα Μακεδονίας-Θράκης,καθώς και στις στοχεύσεις της Περιφερειακής Ενότητας, εν όψει της νέας

προγραμματικής περιόδου ΣΕΣ 2015-2020.

Τον απολογισμό του ΕΣΠΑ στην Κεντρική Μακεδονία, με 510 έργα και 1,37 δις ευρώ ωφέλεια, καθώς  και στις στοχεύσεις του ΣΕΣ 2015-2020, το οποίο θα έχει επίκεντρο την ενίσχυση του επιχειρείν και την κοινωνική μέριμνα, αναφέρθηκε η διευθύντρια της διαχειριστικής αρχής ΠΚΚ κ.Αγγελική Ωραιοπούλου.

 Ως έργο-σημαία του ΕΣΠΑ χαρακτήρισε η κ.Ωραιοπούλου την ανάδειξη της βασιλικής νεκρόπολης των Αιγών και του ανακτόρου του Φιλίππου. Η κ.Κοτταρίδη τόνισε ότι το ανάκτορο έχει την ίδια αξία με τον Παρθενώνα, ζητώντας την συνέχιση της χρηματοδότησης της ανάδειξης του και στο ΣΕΣ, ώστε να ολοκληρωθεί το 2020.

Η πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Βέροιας κ. Τσιπουρίδου είπε ότι η ολοκλήρωση του νέου μουσείου και η ανάδειξη του ανακτόρου θα φέρουν «φρέσκο» χρήμα στην χειμάζουσα αγορά της Βέροιας. Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους.

Θ.Ε.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου