Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Tάσος Καραμπατζός:Βαδίζουμε στο άγνωστο, χωρίς πυξίδα

Απάντηση στα όσα του καταμαρτυρεί στην πρόσφατη επιστολή του ο νυν δήμαρχος Νάουσας κ.Νίκος Κουτσογιάννης, για την δωδεκαετή δημαρχιακή του θητεία δίνει, εκ νέου, ο τέως δήμαρχος κ.Τάσος Καραμπατζός.Δείτε τα όσα αναφέρει ο κ.Καραμπατζός στην κάτωθι επιστολή του προς το blog μας.

 "Δυστυχώς τα ψέματα και  η αλαζονεία  του κ. Κουτσογιάννη συνεχίζονται. Αφού λοιπόν αναφέρεται συνεχώς υποτιμητικά και για κακοδιοίκηση στην προηγούμενη 12ετή θητεία μας, στην οποία του
ξαναθυμίζω ότι έγιναν έργα ύψους 103 εκ. ευρώ με τα οποία η σκληρή πραγματικότητα τον υποχρεώνει να συγκρίνεται καθημερινά,  και επειδή στο λεξιλόγιό του η λέξη «προγραμματισμός»  κατέχει την….. πρώτη θέση,  τον ερωτώ –πάντα πολιτικά- να μας απαντήσει,  εκτός από το να φωτογραφίζεται στα   παλιά έργα και να εγκαινιάζει τα ……ήδη εγκαινιασμένα,  τι ακριβώς έκανε μέχρι τώρα   με την δική του «καλή  διοίκηση» στους 12 μήνες του;
1.       Αυτός λοιπόν που ξέρει να προγραμματίζει σωστά: μπορεί να μας πει   πότε επιτέλους θα φέρει στο Δ.Σ.  το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Νάουσας, για την διανυόμενη 5ετή θητεία του (αντίστοιχο δηλ. των  Προγραμματικών  Δηλώσεων των Κυβερνήσεων) που όφειλε να το φέρει στο πρώτο 6μηνο; Μήπως το ετοιμάζει για ….το 2019; Διότι μέχρι τώρα, δεν ξέρουμε ούτε τι  οραματίζεται, ούτε τι στόχους έχει ως δημοτική αρχή, ούτε πού θέλει να το πάει. Όλα δυστυχώς, αφημένα στην τύχη τους. Δεν δίνει σημασία ούτε καν στους Δημοτικούς του Συμβούλους  και απορώ πώς  ανέχονται αυτή τη συμπεριφορά του. Ακούμε για μεταφορά του Δημαρχείου (αλήθεια, το παλιό Δημαρχείο για τί το προορίζει;), λέει για πάρκινγκ στη ΒΕΤΛΑΝΣ,  για εξοικονόμηση ενέργειας, για δήθεν ….τελεφερίκ προς  πηγάδια, για δήθεν θερμοκοιτίδα ανάπτυξης  νεοφυών επιχειρήσεων (start up), για δήθεν διακοπές σαββατοκύριακου στη Νάουσα (city breaΚ- αλήθεια πού, μήπως στη ΔΕΤ που την έκλεισε;) και άλλα τέτοια φληναφήματα. Ό, τι θυμάται  λοιπόν, χαίρεται. Χωρίς καμία προετοιμασία, χωρίς σχέδιο, χωρίς  συζήτηση στο ΔΣ, πρόχειρα και αλαζονικά με τη λογική του «αποφασίζω και διατάσσω». Και ο  κάθε πολίτης βλέποντας την κατάντια του τόπου, τελικά αναρωτιέται: Πού μας πάει; Πού βαδίζουμε τελικά ως τόπος;;;
2.        Μπορεί να μας εξηγήσει ο κ. Κουτσογιάννης, με ποια νόμιμη άδεια, και ενώ η Αστυνομία έχει μηνύσει τις επανειλημμένες διαπιστωμένες παραβάσεις λειτουργίας κινηματογράφου στο  χώρο της «ΕΡΙΑ» και εκκρεμούν κατηγορίες στην Εισαγγελία, από προχθές εντελώς θρασύτατα και παράνομα,  έχει εγκαταστήσει και πάλι τις επιχειρήσεις του και προβάλει κινηματογραφικές ταινίες με εισιτήριο 5 € (προβάλλοντας  μάλιστα και δύο ταινίες την ημέρα, άρα  500 τουλάχιστον θεατές/ ημέρα, με χιλιάδες ευρώ κέρδη για τις  εταιρίες  που τα χρησιμοποιούν), δίνοντας  μόλις…. 10 € ημερήσιο μίσθωμα στο Δήμο !!!!! Την ίδια στιγμή, από τους Συλλόγους της Νάουσας που δεν  έχουν   εισιτήριο, ζητά το ποσό των 170 €/ημέρα!!! Από  τις έκνομες δραστηριότητες, ο Δήμος κινδυνεύει να υποχρεωθεί να επιστρέψει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση για παράνομη αλλαγή χρήσης των χώρων. Πότε επιτέλους, θα λάβουμε  μια απάντηση; Και πότε θα αποφασίσει να βάλει ως Δήμαρχος, το νόμιμο πρόστιμο που πρέπει  να επιβληθεί  στις παράνομα λειτουργούσες την ΕΡΙΑ  δύο επιχειρήσεις του; Θα μας το πει ποτέ;;; Ή και αυτό θα πάει στις καλένδες και θα φταίει πάλι ο Καραμπατζός (όπως με κατηγορούσε προεκλογικά για  τα έργα στην ΕΡΙΑ   και τη ΒΕΤΛΑΝΣ), αλλά  τώρα αυτός τα βρήκε έτοιμα και  εγκατέστησε μέσα τις εταιρίες του με ευτελές νοίκι προς τον Δήμο;
3.          Μπορεί να μας εξηγήσει ο κ. Κουτσογιάννης που γνωρίζει από προγραμματισμό, γιατί έχουν χαθεί τα χρήματα από τα ήδη ενταγμένα έργα μας (π.χ. α) Απομακρυσμένη βοήθεια ενηλίκων: 207.000 €, β) Leader -Αθλητικός χώρος Επισκοπής 300.000 €, γ) Σήμανση αξιοθεάτων Ανθεμίων 48.000 €, δ) γιορτή ροδάκινου 30.000 €  και τι θα γίνει τελικά με ε) τα εγκεκριμένα 8,5 εκ. ευρώ για τον Βιολογικό Χαρίεσσας,  στ) την Αποκατάσταση των ΧΑΔΑ 2,5 εκ. ευρώ; κλπ.
4.        Μπορεί να μας εξηγήσει  γιατί απορρίφθηκε η  πρόταση του Δήμου για ένταξη στο Πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας «Χρηματοδοτικός Μηχανισμός  Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου», που με τόσες τυμπανοκρουσίες στο Δημοτικό Συμβούλιο μας κορόιδευε ότι ο  Δήμος μας θα ενταχθεί σίγουρα, ότι τάχα  ο ίδιος   γνωρίζει από συγχρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και άλλα τέτοια βαρύγδουπα; Τελικά, όχι μόνον δεν γνωρίζει από ένταξη έργων σε ΕΣΠΑ (το μοναδικό χρηματοδοτικό εργαλείο), όχι μόνο απορρίπτει αλαζονικά  τις προσκλήσεις μου για συνεργασία,  αλλά δυστυχώς είναι απολύτως υπεύθυνος και για την απένταξη των ήδη εγκεκριμένων  έργων μας. Η άγνοια όμως αυτή, θα κοστίσει απώλεια έργων αξίας εκατομμυρίων ευρώ για τη Νάουσα. Τα συμπεράσματα και οι συγκρίσεις, ανήκουν πλέον στο λαό.
5.        Μπορεί επίσης  να μας εξηγήσει, το πότε θα επαναφέρει προς νομιμοποίηση, τις ήδη  (από Γενάρη του 2015) ακυρωθείσες αποφάσεις του Δ.Σ. για το «Πάρκο Χριστουγέννων», όπου ενεπλάκη η ΕΠΕ στην οποία είναι ο ίδιος μέτοχος, αλλά  και την «διάθεση των δημοτικών χώρων πολιτισμού», όπου  οι εταιρίες του λειτουργούν παράνομα κινηματογράφο στην ΕΡΙΑ; Του φταίει και πάλι ο Καραμπατζός, γιατί οι παράνομες αποφάσεις του ακυρώνονται; Φτάνει το ψέμα. Ο λαός κατάλαβε πια  τι γίνεται.
            Ο σύντομος αυτός ενδεικτικός κατάλογος,  δυστυχώς είναι μόνον η αρχή και ένα μικρό δείγμα της 12μηνης διοίκησης Κουτσογιάννη. Και επειδή «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται», όλες οι προεκλογικές υποσχέσεις και τα ψέματά του, βγαίνουν  ένα -ένα  στην επιφάνεια και αποδεικνύουν τελικά ότι «ο βασιλιάς ήταν γυμνός».  Οι  συνεχείς κατηγορίες και η έλλειψη σεβασμού  στη διοίκηση Καραμπατζού, δηλ. το  διαρκές «πέταγμα της μπάλας στην κερκίδα», αναδεικνύουν την τεράστια ανυπαρξία του, αλλά  και  τον πραγματικό του εαυτό ως πολιτικού άνδρα.  Κάθε του ψέμα πλέον, κάθε θρασεία προσβολή και πρόκλησή του, θα απαντιέται άμεσα  και με στοιχεία.  Όμως, όπως του έχω πει πολλές φορές στο Δ.Σ. θα πρέπει  να αντιληφθεί,  ότι αντίπαλός του δεν είμαι εγώ, αλλά τα καυτά προβλήματα του τόπου. Ας ασχοληθεί επιτέλους με Δράση, γιατί η Αντίδραση της Κοινωνίας έγινε χείμαρρος εναντίον του. Έχει καθήκον και ΕΥΘΥΝΗ  να σέβεται το λαό, να διοικήσει  συνετά  και να ασχοληθεί πρωτίστως με τα σοβαρά θέματα της Νάουσας και όχι με τις Επιχειρήσεις του Κινηματογράφου του. Την προσφορά στο Δήμο μας, θα πρέπει να τη δει ως ύψιστο λειτούργημα, ως τιμή στην εμπιστοσύνη που του έδωσε ο λαός και όχι πάρεργα.
         Και κλείνοντας, θα του επαναλάμβανα μια αρχαία συμβουλή για το καλό του και για το Καλό του Τόπου μας: «Το θράσος αποκτάται εύκολα, το μέτρο όμως πολύ δύσκολα».
                                                             Αναστάσιος Κ. Καραμπατζός
                                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου