Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Αναμνήσεις του παρελθόντος με νοσταλγικούς ήχους στην Χαρίεσσα!

Μνήμες περασμένων δεκαετιών, φανερώνοντας τη ζωή μιας άλλης εποχής, πιο απλής και πιο νοσταλγικής ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους, γεμάτες συγκίνηση και δάκρυα, έζησαν χθες το απόγευμα τα μέλη του Μορφωτικού Ζορευτικού Συλλόγου Χαρίεσσας “Αγιος Δημήτριος”.

Οι παλαίμαχοι της ζωής, ταξιδεύοντας δεκαετίες πίσω, με νοσταλγικούς ήχους, αράδιαζαν
αναμνήσεις και γνώσεις για τα ήθη τα έθιμα και τους χορούς του τόπου τους, που χάθηκαν με το πέρασμα του χρόνου. Και όλα αυτά χάρη στις προσπάθειες των νεότερων του Συλλόγου,  προκειμένου να μάθουν και να διασώσουν την παράδοση τους.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Συλλόγου, με ένα καφεδάκι φτιαγμένο στη χόβολη,με χειροποίητα γλυκά κουταλιού, με πίτες φτιαγμένες επάνω στον σοφρά όπως παλιά και με μάτια βουρκωμένα, οι πρωτεργάτες του συλλόγου, με αφηγηματικό λόγο εξιστορούσαν τα βιώματα τους, βγάζοντας απο το χρονοντούλαπο τις αναμνήσεις του χθες. Κατάφεραν να δημιουργήσουν μια αντίθεση με τις εικόνες του σήμερα, ένα “πάντρεμα” παρόντος και παρελθόντος που έκαναν γεμάτοι νοσταλγία, με τα όσα εξιστόρησαν απο παλιές εποχές οι παλαίμαχοι της Χαρίεσσας.

Ποιος μπορεί να πει όμως όχι σε αυτή τη νοσταλγία, σε αυτό το “πάντρεμα”; Σίγουρα κανείς και οι νεότεροι του Συλλόγου “΄Αγιος Δημήτριος” φρόντισαν και “ ετρύπωσαν" το παρελθόν με έναν μοναδικό και ιδιαίτερο τρόπο. Τέτοιες κινήσεις είναι παράδειγμα προς μίμηση και άξιες θαυμασμού. Ίσως γιατί σε κάθε δύσκολη περίοδο της Ιστορίας της χώρας μας, θέλουμε να επιστρέφουμε στην θαλπωρή των αναμνήσεων και φυσικά των ανέμελων στιγμών .... Εκεί λοιπόν μας μετέφεραν τα μέλη του συλλόγου της Χαρίεσσας, προσφέροντας μας την ευκαιρία να ζήσουμε εμείς οι νεότεροι άλλες εποχές, κάνοντας μια διαφορετική “βουτιά” στο παρελθόν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου