Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Εφημερίες, υποβάθμιση νοσοκομείου, αξονικός και… αυτονομία στο επίκεντρο των αιτημάτων των φορέων της Νάουσας στον υπουργό Υγείας

Στην κατάργηση της νομοθεσίας Βορίδη για το 9% των εφημεριών («προκρούστρεια κλίνη» το χαρακτήρισε ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Τσαρνούχας, «τροχοπέδη» ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Λέττας, «διάολο των νοσοκομείων» ο καρδιολόγος κ. Προδρομίδης και «ηλίθιο σύστημα παγκόσμια πατέντα» ο ορθοπεδικός κ. Ελευθερόπουλος, ο οποίος μάλιστα πρότεινε συγχώνευση με το ‘Παπαγεωργίου’. «Θα πεθάνουμε άμα μείνουμε
μικροί», σημείωσε με νόημα!) και στην ανάγκη αμφίδρομης σχέσης μεταξύ των δύο νοσοκομειακών μονάδων Νάουσας-Βέροιας (παιδίατρος κ. Σαμαράς) στάθηκαν οι περισσότεροι ομιλητές στη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή στο νοσοκομείο Νάουσας. Από το ακροατήριο μάλιστα ακούστηκαν φωνές για την ανάγκη αυτονομίας του νοσοκομείου που χειροκροτήθηκαν. Πυροσβεστικά ήλθαν οι απαντήσεις του υπουργού (που διέκρινε την αγάπη όλων για το νοσοκομείο) ότι η λογική αυτή δεν βοηθά, παρά τα προβλήματα που εντοπίστηκαν στο διάστημα της συγχώνευσης που γέννησε ένα ισχυρό νοσοκομείο και ένα με προβλήματα.



Για υφέρπουσα αντιπαλότητα που δεν έχει θέση σε θέματα υγείας έκανε λόγο ο βουλευτής Γιώργος Ουρσουζίδης (εστιάζοντας στην ανάγκη παρουσίας μονάδας του ΕΚΑΒ στη Νάουσα). Κακό χαρακτήρισε στην αντιπαλότητα ο βουλευτής Κώστας Λαπαβίτσας, μιλώντας για κοινά προβλήματα και προτείνοντας να μπει στο κάδρο και το κέντρο υγείας Αλεξάνδρειας. Η δε Φρόσω Καρασαρλίδου πρότεινε στον υπουργό και τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Κύρκο να ξεπεράσουν τα γραφειοκρατικά προβλήματα ώστε να έλθει ο νέος αξονικός τομογράφος.

Νωρίτερα η εκπρόσωπος των φίλων του νοσοκομείου Λία Ναουμίδου μεταξύ άλλων μίλησε για την ορθοπεδική κλινική («είναι η ναυαρχίδα του νοσοκομείου, αν υποβαθμιστεί θα… σφαχτούμε», σημείωσε), ενώ ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Χρήστος Τσίτσης, ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων Χρήστος Τρεμπελής κ.ά. εστίασαν στην ανάγκη παραμονής του νοσοκομείου και λειτουργίας του για όλους με νέο προσωπικό, δεδομένου ότι φορτώθηκε και τις ελλείψεις του ΠΕΔΥ.



Στη διάρκεια της συνάντησης παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης (κατάθεσε υπόμνημα 11 σημείων στον υπουργό και συνομίλησε μαζί του για 15 λεπτά), ο περιφερειακός σύμβουλος Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Σιδηρόπουλος, ο πρώην βουλευτής Ηλίας Φωτιάδης κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου