Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Κουτσογιάννης: Σχέδιο αξιοποίησης υδάτινων πόρων για πρώτη φορά στη Νάουσα

Για επιστροφή στα αυτονόητα με την αξιοποίηση και εκμετάλλευση των νερών έκανε λόγο ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης το απόγευμα του Σαββάτου, στον χαιρετισμό του στο πολύ επιτυχημένο φεστιβάλ Υδροκίνησης στη Βέτλανς. Έχοντας απέναντί του τον αντιπρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Παπαντώνη, ο κ. Κουτσογιάννης ανέφερε ότι για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της πόλης υλοποιείται ένα
σχέδιο υδάτινων πόρων, ξεκινώντας με την καταγραφή τους.

«Ένας μεγάλος στόχος και σημείο σύγκλισης όμορων δήμων για κοινές δράσεις στους τομείς της άρδευσης και της παραγωγής ενέργειας», σημείωσε ο δήμαρχος, ενώ συνέχισε αναφερόμενος στη συνεργασία του δήμου με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο αρχικά σε δύο υδατοπτώσεις εντός πόλης, αλλά και μια διευρυμένη και εκτενή συνεργασία με καινοτόμες παρεμβάσεις, ώστε «η Νάουσα να γίνει ο τόπος υλοποίησης των αποτελεσμάτων της έρευνας του ΕΜΠ, στον τομέα των πρότυπων και καινοτόμων συστημάτων εκμετάλλευσης των υδάτων», όπως είπε.

Με καλά λόγια απάντησε στον δήμαρχο ο αντιπρύτανης αμέσως μετά.


«Τη Νάουσα τη διαλέξαμε αρχικά για τα νερά της, διαπιστώνω όμως ότι έχει και ανθρώπους πρόθυμους και ικανούς για το καινούριο», σημείωσε ο κ. Παπαντώνης, διαβεβαιώνοντας τον δήμαρχο για τη διάθεση συνεργασίας και συνδρομής του Πολυτεχνείου, αφού αυτός είναι ο ρόλος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου