Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Παρθενόπουλος: Μηδενική αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΝ, με προοπτικές για μείωση.Video

Μηδενικές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΝ έφερε στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας, ο πρόεδρος της κ.Γιάννης Παρθενόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι ο ίδιος καταβάλει προσπάθεια να πληρωθεί τα χρέη των δημοτών στην επιχείρηση ύδρευσης-αποχέτευσης του δήμου σε πολλές και άτοκες δόσεις,ώστε σε βάθος χρόνου να υπάρξει ακόμη και μείωση. Ο κ.πρόεδρος μάλιστα τόνισε ότι στον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΥΑΝ θα υπάρξει μείωση του τιμολογίου για τις μέρες που το νερό παρέμενε θολό. Άκρως ενδιαφέροντα ήταν και τα όσα είπε για την υπερκατανάλωση νερού που παρατηρείται στην πόλη της Νάουσας. " Η μονάδα καθαρισμού έχει δυναμικότητα 54ο κ.μ ανά ώρα, ενώ η πόλη τραβάει 1.200! Το έργο των δεξαμενών καθίζησης βασίστηκε μόνο στην βιβλιογραφία, χωρίς να έχει καμία μέτρηση. Λειτουργούμε τις
ηλεκτροβάνες υπερχείλισης, ενώ θα δοκιμάσουμε και την τηλεμετρία για να διαπιστώσουμε τις διαρροές", τόνισε.
Σημαντικές επίσης οι καταγγελίες του κ.Παρθενόπουλου για παροχές που δεν ξέρει η ΔΕΥΑΝ, ενώ ο ίδιος τόνισε ότι τιμολογείται μόλις το 1/10 του  νερού που καταναλώνεται! "Υπάρχουν παροχές που δεν γνωρίζουμε.Στο τετράμηνο τιμολογήσαμε 370.000 κ.μ νέρου, ενώ καταναλώθηκαν 3.500.000 κυβικά μέτρα. Η Βέροια δέχεται το βράδυ στον βιολογικό της καθαρισμό 80 κ.μ ανά ώρα, ενώ στη Νάουσα 170, ενώ το πρωί η ροή φτάνει μέχρι και 270 κ.μ." συνέχισε.
Επίσης είπε ότι είναι αποφασισμένος να λύσει το πρόβλημα της θολότητας του νερού σε ένα χρόνο, λαμβάνοντας ακόμη και δάνειο για την ολοκλήρωση του έργου καθαρισμού. Το σημερινό τιμολόγιο οικιακής κατανάλωσης στην πόλη της Νάουσας είναι 23,70 ευρώ το δίμηνο, ενώ το πρόστιμο υπερκατανάλωσης ανέρχεται σε 15 ευρώ το τετράμηνο. Στις κοινότητες τα τέλη ύδρευσης είναι 70 ευρώ τον χρόνο, συν τα τέλη της αποχέτευσης, όπου υπάρχει σχετικό δίκτυο.
Δείτε video με την τοποθέτηση του κ.Παρθενόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου