Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Επ’ αόριστον η αποχή αν δεν λυθεί το ζήτημα της μεταφοράς μαθητών. Καλαϊτζίδης: Τη Δευτέρα εκτάκτως στο περιφερειακό συμβούλιο.Video και φωτορεπορτάζ

Επ’ αόριστον αποχή από τα μαθήματα αν δεν λυθεί το πρόβλημα θα συνεχίσουν οι διαμαρτυρόμενοι μαθητές και γονείς, που διαδήλωσαν ,σήμερα Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, στη Βέροια για το θέμα της μεταφοράς μαθητών, στο συλλαλητήριο που οργάνωσε η ομοσπονδία γονέων και κηδεμόνων. Σε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη, παρόντος και του αντιδημάρχου Βέροιας Γιώργου Σοφιανίδη, κατάθεσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Από την πλευρά του ο κ. Καλαϊτζίδης δεσμεύθηκε να θέσει το υπόμνημα στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα, τασσόμενος στο πλευρό και το δίκαιο των αιτημάτων γονέων και μαθητών.Δείτε σχετικό video, καθώς και το ψήφισμα που κατέθεσε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, το οποίο εστάλη από τον κ.αντιπεριφερειάρχη στον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου, για να τεθεί, προς ψήφιση, στην προ ημερησίας διάταξη θεματολογία, της ερχόμενης Δευτέρας.


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 








Την Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2014, στο κέντρο της Βέροιας, γονείς μαθητές και εκπαιδευτικοί της Ημαθίας, ήρθαμε αντιμέτωποι με τον μινώταυρο της αδιαφορίας των υπευθύνων για τις σχολικές μεταφορές. Ο αγώνας που δώσαμε και που συνεχίζουμε, έχει σκοπό την υπεράσπιση των παιδιών μας. Στο αυτονόητο δικαίωμα τους να μαθαίνουν γράμματα, ανεξάρτητα αν ζουν δίπλα στο σχολείο ή χιλιόμετρα μακριά.
Απαιτούμε-άμεσα:
  Να προκηρυχτεί νέος διαγωνισμός για τη μεταφορά των μαθητών με βάση τα δρομολόγια που υπήρχαν μέχρι και πρόπερσι, επιπλέον να καλυφτεί η ανάγκη για μεταφορά μαθητών όπου προκύπτουν νέα δρομολόγια.
Να καταργηθεί η απαράδεχτη ΚΥΑ 24001/2013 που στην πράξη σταματά τις μεταφορές των μαθητών, να μειωθούν τα χιλιομετρικά όρια, προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.
  Να δοθούν οι οφειλές προς τους μεταφορείς.

Παλεύουμε για:

 Να γίνεται δωρεάν μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους, με ευθύνη του κράτους.

 Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου με τα ΜΜΜ.

 Να καταργηθεί το όριο των χιλιομετρικών αποστάσεων.

 Προτείνουμε σαν μόνιμη λύση, αποδοτικότερη οικονομικά και βέλτιστη με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών μας τη δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα μέσα μετακίνησης, με μόνιμους εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδηγούς και απευθείας κρατική χρηματοδότηση.
Διεκδικούμε εδώ και τώρα άμεση και σταθερή λύση. ΑΡΚΕΤΑ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ !!!
Συνεχίζουμε την αποχή και την επόμενη εβδομάδα. Παίρνουμε πρωτοβουλίες για εκδηλώσεις ενημέρωσης της κοινωνίας, καλούμε στην μάχη αυτή τα σχολεία που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα. Ο ανυποχώρητος αγώνας είναι το όπλο μας.
Βέροια 21.11.14




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου