Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Στο πλευρό του δημάρχου για το χριστουγεννιάτικο χωριό οι έμποροι και οι εστιάτορες της Νάουσας. Οι τοποθετήσεις στις δευτερομιλίες

Η ένταση, αναφορικά με την εταιρεία «Επενδύσεις Βορείου Ελλάδος ΕΠΕ» στην οποία συμμετέχει με 16,6% ο δήμαρχος Νάουσας κ.Κουτσογιάννης, συνεχίστηκε και στο στάδιο των δευτερομιλιών της συζήτησης του θέματος, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το βράδυ της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου.
Ο κ.Καραμπατζός αναίρεσε την αρχική του τοποθέτηση, χαρακτηρίζοντας ως κεραυνό εν αιθρία το γεγονός, κάνοντας λόγο για τριγωνική σχέση του κ.Κουτσογιάννη, ως δημάρχου, προέδρου της ΕΤΑ και μετόχου της εταιρείας. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ζήτησε την
αποχώρηση του κ.δημάρχου από την εταιρεία ή την αποχώρηση της εταιρείας από το κοινοπρακτικό σχήμα του χριστουγεννιάτικου χωριού. «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι μόνο τίμια, αλλά και να φαίνεται. Ψηφιστήκατε ως πρώτος πολίτης όχι για να κάνετε επενδύσεις» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ.Ρίζος από την «Κοινωνία Πολιτών» έκανε λόγο για λογύδριο του δημάρχου, χαρακτηρίζοντας ότι στην εισήγηση του θέματος, απεκρύβησαν πολλά πράγματα. Ακόμη τόνισε ότι το υψηλό κόστος του ενοικίου των περιπτέρων δεν μπορούν να το σηκώσουν οι μικροί έμποροι της Νάουσας, αλλά μόνο μεγάλες επιχειρήσεις, χαρακτηρίζοντας ως «Δούρειο Ίππο» την παραχώρηση του πλακόστρωτου στην ΕΤΑ.
Ο κ.Δημησκής τόνισε ότι όλα θα ήταν διαφορετικά, αν η συζήτηση είχε γίνει νωρίτερα. «Θεωρώ ειλικρινή την τοποθέτηση του δημάρχου. Έπρεπε να γίνει τον Σεπτέμβριο. Αντιλαμβάνομαι την επιχειρηματολογία του, αλλά υπάρχει σχέση μεταξύ του νόμιμου και του ηθικού. Πρέπει να αρθεί η αντίληψη ότι όποιος εμπλέκεται με τα κοινά σκοπεύει να κάνει «μπάζα».
Στο πλευρό του δημάρχου τάχθηκαν οι πρόεδροι του «Εμπορικού» και των εστιατόρων, κ.κ Κάλης και Χατζηστυλλής.  «Σε καλό δρόμο η πρωτοβουλία της κοινοπραξίας. Τους εμπόρους ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Η αγορά χρειάζεται ψυχολογική στήριξη. Το ιδεατό είναι αυτό που ανέφερε ο κ.Δημησκής, αλλά τα πράγματα έπρεπε να τρέξουν πολύ γρήγορα και δυστυχώς δεν υπήρχε χρόνος» είπε ο κ.Κάλλης.
«Στο τέλος όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Πέρσι που δεν έγινε το χωριό ψάχναμε χρήματα για να κάνουμε τις αγορές μας χριστουγεννιάτικα, ενώ πρόπερσι που λειτούργησε είχαμε τόνωση της αγοράς» τόνισε ο κ. Χατζηστυλλής.
Στο κλείσιμο του θέματος, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, ο δήμαρχος κ. Κουτσογιάννης επιτέθηκε στον κ.Καραμπατζό για το ζήτημα της διαχείρισης της ΚΕΠΑΠ επί θητείας του, ενώ είπε ότι δεν πρόκειται από εδώ και πέρα να ανεχθεί μομφή στο πρόσωπο του και θα κάνει κάθε νόμιμη διαδικασία για να προστατευθεί. «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί κ.Καραμπατζέ. Είναι τελείως υποκριτικό να μένει κάποιος στην κριτική για το θεαθήναι και να επικαλείται την ηθική όποτε τον βολεύει. Δεν ήμουν ποτέ καλός επιχειρηματίας γιατί έβαζα στη ζωή μου πάντα πρώτα το κοινωνικό συμφέρον. Έχει δίκαιο ο κ.Δημησκής, έπρεπε η διαδικασία να γίνει νωρίτερα. Θα σας κοιτώ πάντα στα μάτια. Επειδή δεν σκέφτομαι ως πολιτικός ομολογώ ότι δεν φαντάστηκα πώς το θέμα θα τύγχανε τέτοιας καπήλευσης. Μην ανησυχείτε, το κορόιδο θα συνεχίσει να είναι κορόιδο.Αφού δεσμεύτηκα ότι θα κάνω το χριστουγεννιάτικο χωρίο θα το κάνω. Αν ήθελα να προβώ σε κάτι έκνομο θα έβαζα μπροστά κάποιον άλλο. Ο δήμαρχος δεν είναι για ανούσιες καλημέρες και κτύπημα των πολιτών στην πλάτη, αλλά για να δώσει λύση στα προβλήματα και την αγωνία των δημοτών του» κατέληξε ο κ.δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου