Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Ενημερωτική συνάντηση στο ΥΦΑΔΙ για τα ΑμεΑ από ψυχολόγο και κοινωνικές λειτουργούς της Πρόνοιας

Ο Σύλλογος γονέων και φίλων ΑμεΑ ΥΦΑΔΙ σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας διοργανώνουν ενημερωτική συνάντηση  με τα άτομα με αναπηρία της περιοχής μας, καθώς και το οικογενειακό τους περιβάλλον.
Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για την αναπηρία και θα
πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ. στο ΥΦΑΔΙ, δίπλα από το Λάππειο Γυμνάσιο. Η ψυχολόγος Δήμητρα Τσίτσα και οι κοινωνικές λειτουργοί Αλεξάνδρα και Αθανασία Καλαϊτζίδου, θα ενημερώσουν για τις δυνατότητες παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης γονέων και ατόμων με αναπηρία στους τομείς της εκπαίδευσης, αποκατάστασης και ενίσχυσης της κοινωνικής τους ένταξης. Θα ακολουθήσει συζήτηση για μεμονωμένα προβλήματα και απορίες. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στα άτομα με αναπηρία της περιοχής μας καθώς και στα μέλη των οικογενειών τους.


Νέα από το ΥΦΑΔΙ

Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου, τα παιδιά από το ΥΦΑΔΙ, επισκέφθηκαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία της πόλης μας, όπου απόλαυσαν την θερμή φιλοξενία του Διοικητή κ. Νικόλαου Παλαμούτη  και του προσωπικού. Έγινε γνωριμία με την Υπηρεσία και το αντικείμενό της ενώ ενημερώθηκαν και δέχτηκαν συμβουλές για θέματα πρόληψης. Οι πυροσβέστες μας, προσεγγίζοντας τα παιδιά με ιδιαίτερη ευαισθησία, έλυσαν κάθε τους απορίας, ενώ  τους έδειξαν την λειτουργία  των πυροσβεστικών οχημάτων και τη χρήση του ασύρματου. Στο τέλος, όλοι μαζί τα φωτογραφήθηκαν με εξαρτήματα της πυροσβεστικής στολής.
Επίσης, την προηγούμενη εβδομάδα, τα παιδιά βρέθηκαν στους νέους φιλόξενους χώρους της  βιβλιοθήκης της Εύξεινου Λέσχης, όπου και παρακολούθησαν την παρουσίαση του βιβλίου της Εύας Ιεροπούλου «Το παγκάκι που ήθελε να γίνει βάρκα», με θέμα την αυτοεκτίμηση. Φεύγοντας από την εκδήλωση, υπήρχε γόνιμος προβληματισμός και ιδιαίτερος ενθουσιασμός για την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης.
Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου, τα μέλη του ΥΦΑΔΙΟΥ, καλεσμένοι της επιχείρησης Πράπα, της κυρίας Ιωάννας Πράπα και των παιδιών της, απόλαυσαν, σε ιδιαίτερα φιλικό και φιλόξενο κλίμα, ένα πλούσιο γεύμα προσφορά του καταστήματος. Τα παιδιά και οι εθελοντές ευχαριστούν θερμά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου