Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Λ.Α.Σ Νάουσας.Πολιτισμός: Ανάγκη και δικαίωμα για όλους

1.Ο αληθινός σκοπός του πολιτισμού είναι να διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες του λαού και να καλλιεργήσει τις αναγκαίες πνευματικές και ψυχικές δυνάμεις, που θα τον βοηθήσουν να ανέβει σε ανώτερες, εξανθρωπισμένες μορφές κοινωνικής ζωής.
2.Η κυβέρνηση, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και οι παρατάξεις τους στις Περιφέρειες και τους Δήμους προωθούν και υλοποιούν την πολιτική της Ε.Ε., που
είναι υπέρ της πολιτιστικής επιχειρηματικότητας.
3.Πολιτιστική επιχειρηματικότητα σημαίνει  ελαχιστοποίηση έως και μηδενισμό της κρατικής χρηματοδότησης των πολιτιστικών φορέων, στο όνομα της οικονομικής κρίσης, με σκοπό  να πέσουν στα χέρια διάφορων κερδοσκοπικών συμφερόντων μέσω  Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ιδιωτικών Ιδρυμάτων και Ομίλων.
4.Η Λαϊκή Συσπείρωση (ΛΑ.Σ.) διεκδικεί εξασφάλιση  των μορφωτικών και υλικών προϋποθέσεων για την ανεμπόδιστη πρόσβαση του λαού στην Τέχνη και τον Πολιτισμό, για την ανάπτυξη της καλλιτεχνικής και λαϊκής ερασιτεχνικής δημιουργίας ως αντίδοτο στα αγοραία πρότυπα της μονοπωλιακής πολιτιστικής υποκουλτούρας.
5.Η  Λαϊκή Συσπείρωση  αγωνίζεται ώστε οι πολιτισμός από εμπόρευμα και μονοπώλιο της κυρίαρχης τάξης που είναι σήμερα,  να γίνει κτήμα και όπλο του λαού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου