Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Βιοκλιματικό και άλλες υπηρεσίες ποιότητας με στόχο την ανάπτυξη

Μεγάλο όνειρο και σπουδαίος σχεδιασμός το Βιοκλιματικό Κέντρο Εμπορίου, που επιδιώκει να υλοποιήσει ο εμπορικός σύλλογος Βέροιας. Στους καιρούς της κρίσης, αυτό που επιβάλλεται είναι αξιοποίηση των ευκαιριών και των ευρωπαϊκών κονδυλίων, στην κατεύθυνση της αναζήτησης νέων εισοδημάτων, αφού τα δικά μας δεν επαρκούν. Συνεπώς, ένα πιλοτικό
πρόγραμμα δράσης που αναπτύσσει μια οριοθετημένη και πλήρως οργανωμένη αγορά, με υποδομές, ομορφιά και δραστηριότητες πολιτισμού, μετατρέπει την αγορά σε σημείο αναφοράς και της δίνει πνοή μέσω της έλευσης επισκεπτών-αγοραστών. Σε κάθε περίπτωση, είναι μια ενέργεια που αφήνει στον εμπορικό κόσμο ανοικτά τα περιθώρια στην ελπίδα, κόντρα στη σημερινή εικόνα της απελπισίας και του αδιεξόδου, χωρίς αντιπρόταση.

Αν, παράλληλα, από τις άλλες πόλεις του νομού αναπτυχθούν αντίστοιχες δράσεις σε άλλο επίπεδο (π.χ. έμφαση στη βιομηχανία του θεάματος από την πλευρά της Νάουσας, με αφορμή την ‘Εκδρομή’ και δήμαρχο του αντικειμένου), τότε η ταυτόχρονη αυτή βελτίωση της εικόνας και ο εμπλουτισμός του τουριστικού μας προϊόντος σε επίπεδο υπηρεσιών θα βοηθήσει πολύ την τοπική ανάπτυξη. Χρειάζεται σωστός σχεδιασμός, συνέργιες και πολλή δουλειά. Ωστόσο είναι μονόδρομος.

Κώστας Παναγιωτίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου