Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ από τη Νάουσα για τους επαγγελματίες: Το πρόγραμμα μας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας

Aνοιχτή εκδήλωση οργάνωσε την Δευτέρα το βράδυ ο Τομέας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Ανάπτυξης της ΝΕ Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ και η Τοπική Οργάνωση του κόμματος, στην αίθουσα της Εστίας Μουσών, με θέμα τα "κόκκινα" δάνεια, τις οφειλές στον ΟΑΕΕ-ΔΟΥ και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Ομιλητές ήταν ο κ. Σκορίνης Νίκος, μέλος του προεδρείου της ΓΕΣΕΒΕ, της ΟΚΕ και της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, επικεφαλής του τομέα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και ο
κ. Ρομπόλης Σάββας, ομότιμος καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.
 Ο κ. Σκορίνης αναφέρθηκε στα μεγάλα και αξεπέραστα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στο κλείσιμο χιλιάδων από αυτές στα πλαίσια της μνημονιακής πολιτικής των τελευταίων ετών. Αναφέρθηκε στις επεξεργασίες και στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ όπως η ΝΕΑ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ που αφορά το κούρεμα των δανείων των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τα οποία συσσωρεύτηκαν κατά τη μνημονιακή περίοδο. Στο ρόλο των τραπεζών-που θα τεθούν υπό κρατικό έλεγχο- για τη στήριξη των μικρομεσαίων επαγγελματιών. Σε μέτρα που θα δώσουν μια πραγματική ανάσα στην αγορά και στους επαγγελματίες. Σε ό,τι αφορά τα ασφαλιστικά και φορολογικά θέματα και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ πάνω σε αυτά, ειπώθηκε πως κανείς δεν θα μείνει ανασφάλιστος από υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πως θα επιδιωχθεί μια ρύθμιση των χρεών προς τα ταμεία βιώσιμη. Επίσης ο κ. Σκορίνης είπε όχι στην βαριά φορολογία και στα φαινόμενα που ζούμε αυτές τις μέρες με τους υψηλούς φόρους και το στραγγαλισμό της αγοράς.
 Ο κ. Ρομπόλης στάθηκε στην κατάσταση που βρίσκεται η ελληνική οικονομία σήμερα μετά την εφαρμογή του Μνημονίου και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της Τρόικας και της Κυβέρνησης και τόνισε την ανάγκη λήψης σειράς μέτρων για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Όπως είπε, τα 37 δισ. αγγίζουν οι απώλειες για τους μισθωτούς από τις μειώσεις των μισθών τα τελευταία 5 χρόνια, επισημαίνοντας ότι παρότι μειώθηκαν οι μισθοί δεν βελτιώθηκε η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, στην δε αγορά εργασίας επικρατεί αναρχία και ασυδοσία καθώς οι εργαζόμενοι διαπραγματεύονται με τους εργοδότες «ό,τι θέλουν και όπως θέλουν». Η εναλλακτική λύση, τόνισε ο κ. Ρομπόλης, είναι η διακοπή της λιτότητας και η έναρξη των συλλογικών διαπραγματεύσεων για την αύξηση των μισθών προκειμένου να ενεργοποιηθεί η ζήτηση στη χώρα μας. Παράλληλα πρόσθεσε πως πρέπει να διοχετευθεί ρευστότητα, ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες πλέον πρέπει να στοχεύσουν στην αξιοποίηση και της εξωτερικής αγοράς. Γιατί σε μια διεθνοποιημένη οικονομία δεν επιτρέπεται οι επιχειρήσεις να εξαντλούνται μόνο στην αξιοποίηση της εσωτερικής αγοράς. Κατ' αυτό τον τρόπο, συνέχισε, μπορούμε να έχουμε μια πιο γρήγορη και πιο σίγουρη απορρόφηση της ανεργίας μέχρι το 2020.
 Τους ομιλητές παρουσίασε εκ μέρους της Τ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ η κα Φρόσω Καρασαρλίδου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Κοινωνίας Πολιτών" κ. Ρίζος και Δημισκής καθώς και επαγγελματίες της περιοχής. Ακολούθησε συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου