Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας: Εκλογή γραμματέα με βολές και απειλές εκ νέου ακύρωσης

Η δημοτική σύμβουλος Νάντια Τάκη-Τζέπου εκλέχθηκε με τις ψήφους της πλειοψηφίας γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, στην ειδική συνεδρίαση που έγινε την Κυριακή, εξαιτίας της ακύρωσης της εκλογής γραμματέα στη συνεδρίαση των δημαιρεσιών από την αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Αποστόλου τόνισε ότι σε σχετικό ερώτημα του προεδρείου προς την αποκεντρωμένη, η απάντηση ήταν σαφής, ότι δηλαδή η εκλογή πρέπει να γίνει από την παράταξη της πλειοψηφίας. Αυτό υποστήριξε στην τοποθέτησή του και ο δήμαρχος κ. Κουτσογιάννης, ζητώντας συναινετικό κλίμα και όχι στείρα αντιπαράθεση, προκειμένου να εκλεγεί το προεδρείο και να
ξεκινήσει να λειτουργεί ο δήμος όπως πρέπει αφού τα προβλήματα τρέχουν.

Για λάθος ερμηνεία του νόμου έκαναν λόγο ο κ. Καραμπατζός με τον κ. Βασιλείου, τονίζοντας ότι καμία εγκύκλιος δεν μπορεί να καταργήσει τον νόμο που είναι σαφής και αναφέρει ότι η πλειοψηφία εκλέγει γραμματέα στην περίπτωση που δεν επιθυμεί καμία από τις μειοψηφίες, και προτείνοντας εκ νέου την κ. Τσαγκαλίδου. Μάλιστα ο κ. Καραμπατζός τόνισε ότι εφόσον εκλεγεί γραμματέας από την πλειοψηφία θα προχωρήσει σε ακύρωση της εκλογής, προτρέποντας τις πλευρές της ελάσσονος μειοψηφίας να ξανασκεφτούν τη θέση τους και να προτείνουν γραμματέα για την επίτευξη διαπαραταξιακού προεδρείου στο γράμμα του νόμου.

Δεν έκανε αποδεκτή την παρέμβαση της αποκεντρωμένης ο κ. Ρίζος, μην προτείνοντας γραμματέα, και ζητώντας ουσιαστικό ρόλο του γραμματέα στη διαμόρφωση της ημερήσιας διάταξης με τρέχοντας σοβαρά θέματα (νοσοκομείο, αξιολογήσεις κ.ά.) και όχι εισήγηση 50 θεμάτων στην ημερήσια διάταξη χωρίς καμία συνεργασία.

Για αναδίπλωση της ελάσσονος μειοψηφίας μίλησε ο κ. Μπίλης σε ένα τυπικό θέμα και την ώρα που τα προβλήματα τρέχουν, με τη διοίκηση να μην μπορεί να λειτουργήσει, ζητώντας από τον κ. Καραμπατζό να σταματήσει το θέμα εδώ.

Για υποκρισία και έλλειψη πνεύματος συναίνεσης μίλησε ο κ. Παρθενόπουλος, και για αδιαφορία στα θέματα του δήμου ο κ. Σέπκας.

Η Κοινωνία Πολιτών έχει πάνω απ’ όλα τα συμφέροντα του δήμου υπογράμμισε ο κ. Δημισκής, τονίζοντας ότι έπρεπε να υπερισχύσει η εκλογή γραμματέα με μία ψήφο στην προηγούμενη εκλογή και όχι η παρέμβαση της αποκεντρωμένης.

Για το θλιβερό γεγονός της αδυναμίας συνεννόησης από τη δεύτερη κιόλας συνεδρίαση μίλησε κλείνοντας ο δήμαρχος κ. Κουτσογιάννης, αλλά και για σεβασμό στη λαϊκή ετυμηγορία.

«Εδώ μέσα είμαστε υπηρέτες του λαού και όχι των παρατάξεών μας», σημείωσε ο δήμαρχος, θυμίζοντας τον κ. Καραμπατζό ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση παραπονέθηκε ότι δεν είχε υγιή μειοψηφία και προχωρά στην ίδια κατεύθυνση.

«Αν έχουμε και αυτή τη φορά πρόβλημα στην εκλογή προεδρείου θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα ο δήμος στη λειτουργία του», τόνισε ο κ. Κουτσογιάννης.



Ακολούθησε η μυστική ψηφοφορία που ανάδειξε γραμματέα την κ. Τάκη-Τζέπου.4:09 μμ 28/9/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου