Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Επεισόδιο σε βάρος της βουλευτή του ΚΚΕ Ελένης Γερασιμίδου στην ΕΑΣ Βέροιας αναφέρει ο ‘Ριζοσπάστης’



Αντιμέτωποι με τις μεθοδεύσεις της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βέροιας, να απαλλαγεί από τις υποχρεώσεις της απέναντί τους, βρίσκονται εργαζόμενοι και αγρότες...
που διεκδικούν να πληρωθούν δεδουλευμένα και παραγωγές. Περίπου 10 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από τον Ιούλιο του 2011, ενώ απλήρωτοι είναι και δεκάδες αγρότες που τα προηγούμενα 2-3 χρόνια παρέδωσαν τα προϊόντα τους στην ΕΑΣ.
Το δ.σ. της ΕΑΣ, προκειμένου να γλιτώσει από αυτές τις οφειλές και να ξεμπερδεύει μια και καλή και με τους εργαζόμενους, αξιοποιώντας τον νόμο περί συνεταιρισμών, έχει ήδη στήσει άλλο Αγροτικό Συνεταιρισμό με την επωνυμία «Φρουτοπαραγωγή», που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ. Μάλιστα, τη Δευτέρα 29 Οκτώβρη, μέσα από γενική συνέλευση (η οποία ελέγχεται για τη νομιμότητά της καθώς εμποδίστηκε η συμμετοχή εκλεγμένων αντιπροσώπων) αποφάσισε την εκκαθάριση της ΕΑΣ. Στην ίδια γ.σ. εγκρίθηκαν οι ισολογισμοί και ο απολογισμός εργασιών για τις χρήσεις 2009, 2010, 2011 και η απαλλαγή των μελών του διοικητικού συμβουλίου από κάθε ευθύνη για τις χρήσεις 2009, 2010 και 2011.
Την ώρα της προγραμματισμένης γενικής συνέλευσης οι απλήρωτοι εργαζόμενοι και αγρότες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ. Η διοίκηση της ΕΑΣ κάλεσε την αστυνομία, η οποία τους εμπόδισε να μπουν στον χώρο.
Την ίδια τακτική ακολούθησε ο πρόεδρος της ΕΑΣ και την προηγούμενη Δευτέρα (22-10), όταν και πάλι εργαζόμενοι και αγρότες πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ. Τότε, στο πλευρό των εργαζομένων και των αγροτών είχε βρεθεί η βουλευτής του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου, η οποία όταν θέλησε να συναντήσει τη διοίκηση της ΕΑΣ δέχθηκε επίθεση από τον πρόεδρο, ο οποίος μάλιστα κάλεσε και την αστυνομία για να τον φυγαδεύσει επικαλούμενος ότι το ΚΚΕ πήγε εκεί για να τον δείρει.
Οι εργαζόμενοι ζητούν να μην προχωρήσει η οικειοθελής εκκαθάριση της ΕΑΣ, να μετατραπεί η ΕΑΣ σε Αγροτικό Συνεταιρισμό, να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται και να συνεχίσουν να εργάζονται στη τροποποιημένη ΕΑΣ σε Α.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου