Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης κ Καμπανίας κ. Παντελεήμονας: "Θύμα πολιτικών παιχνιδιών ο Γέροντας Εφραίμ"


Ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης μ ας κ. Παντελεήμονος στο σημερινό του κήρυγμα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου στη Βέροιας, αναφερόμενος και στην επικαιρότητα εξέφρασε την δυσαρέσκειά του όσο αναφορά την προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ χαρακτηρίζοντας τον καιρό και τον χρόνο πραγματοποιήσεως της αποφάσεως αυτής όχι τυχαίους αλλά καλά μελετημένους.  Δείτε το απόσπασμα του κηρύγματος  του Σεβασμιωτάτου μας για τον Ηγούμενο της Ι. Μ Βατοπαιδίου, Γέροντα Εφραίμ. Ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμονας, ένας φωτισμένος ιεράρχης, πράττει το καθήκον του, ερμηνεύοντας το συναίσθημα του Ορθοδόξου πληρώματος της Μητροπόλεως μας. Δείτε επίσης δείτε το σημερινό άρθρο στην ιστοσελίδα της Ι. Μ Τιμίου Προδρόμου Σκήτης Βεροίας ( www.aprosver.gr) του ηγουμένου της , Πατρός Πορφυρίου Προδρομίτη.

«Ενώ οι δήμιοι του πρωτομάρτυρος Στεφάνου έβλεπαν στο πρόσωπο του αγίου την αγνότητα, την καθαρότητα της ζωής του δεν δίστασαν να τον εκτελέσουν διότι είχαν δεχτεί αυτήν την εντολή «άνωθεν» κάτι τέτοιο λοιπόν φαίνεται να συμβαίνει και με τον Γέροντα Εφραίμ του οποίου η ζωή είναι καθαρή, γεμάτη αγαθοεργίες, προσευχή και άσκηση. Κάποιοι λοιπόν θέλουν σαν άλλοι δήμιοι να τον «θανατώσουν» εκτελώντας εντολές «άνωθεν». Ο Γέροντας Εφραίμ είναι το
θύμα όλων αυτών των πολιτικών παιχνιδιών που κρύβονται από πίσω, ο Γέροντας Εφραίμ υπομένοντας όλη αυτή την κατάσταση θα έχει επουράνιο μισθό αλλά αλλοίμονο σε όλους αυτούς που εις βάρος του Γερόντα, του Αγίου Όρους, της Εκκλησίας προσπαθούν να επωφεληθούν είτε οικονομικά, είτε πολιτικά. Η Εκκλησία πάντοτε διώκεται είτε φανερά είτε μυστικά από όλους αυτούς που φθονούν το έργο της, από όλους αυτούς που εχθρεύονται την Ορθόδοξη πίστη των προγόνων μας, από όλους αυτούς που μισούν το Θείο Βρέφος. Οι προσευχές μας είναι μαζί με τον Γέροντα Εφραίμ αλλά και όλη την μοναστική αδελφότητα της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου η οποία διέρχεται αυτή την πολύ μεγάλη δοκιμασία».

Ντροπή σας, Κύριοι πολιτικοί. Ντροπή σας. Του π. Πορφυρίου Προδρομίτη, ηγουμένου της Ι. Μ Τιμίου Προδρόμου Σκήτης Βεροίας.
Σήμερα, που η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του αγίου αποστόλου και αρχιδιακόνου Στεφάνου, του Πρωτομάρτυρος, σήμερα γράφεται μία ακόμα μαύρη σελίδα στην ζωή του ελληνικού κράτους. Σήμερα οι έλληνες πολιτικοί κατάφεραν να πάρουν μαζί τους τους έλληνες δικαστές και να οδηγήσουν στις φυλακές Κορυδαλλού έναν αγιορείτη ηγούμενο, με εκατόν είκοσι μοναχούς και εκατοντάδες πνευματικά τέκνα σε όλη την οικουμένη. Σήμερα, γίνεται αυτό που έγινε και με τον Τίμιο Πρόδρομου. Εν ονόματι του Νόμου της ελληνικής πολιτείας, δένεται με χειροπέδες ένα υποστηριχτής του Νόμου του Θεού. Σήμερα το Άγιο Ευαγγέλιο, επάνω στο οποίο ορκίζουν οι δικαστές, έχει γίνει κουρελόχαρτο, στο πείσμα κάποιας δικαστίνας. Σήμερα που ο άγιος Στέφανος είδε τους ουρανούς ανοιχτούς γιά να τον υποδεχτούν, σήμερα ανοίγουν οι πόρτες της φυλακής γιά έναν Αγιορείτη Ηγούμενο, που το μόνο που κάνει είναι να μιλάει γιά το Ευαγγέλιο .Ο Θεός των πατέρων μας να μάς λυπηθεί γιά την κατάντια μας. Ο Θεός της Ελλάδας, που πάντοτε έσωζε την πατρίδα μας, μακάρι και τώρα να σώσει την κατάντια μας.Ταύτα πάντα ήλθεν εφ’ ημάς διά τας αμαρτίας ημών

4 σχόλια:

  1. Να περιμένετε εξελίξεις σε βάρος της χώρας μας τις επόμενες ημέρες. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τα γεγονότα των ημερών μας με τον Εφραίμ που οδηγείται ως πρόβατον επι σφαγη και να μη μιλουν αυτοί που έχουν την εξουσία, που υπερασπίζονται τον τελευταίο παράνομο λαθρομετανάστη εγκληματια (βλ. Υπατία)και ρίχνουν τον άδικο πέλεκυ εναντίον των χριστιανών Ελληνων. Και ολα αυτά επειδη ο Εφραίμ επιβεβαίωσε τους δεσμούς με τη χριστιανική Ρωσία... Οι Ελληνες, δέσμιοι των αντιεκκλησιαστικών τους αγκυλώσεων και των αμαρτωλών μεσων ενημέρωσης, παρακολουθούν απαθείς και μπερδεμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπενθυμίζω οτι κάθε φορά που γίνεται κάτι εναντίον της πατρίδας ή της εκκλησίας, κάποια συμφορα βρίσκει την Ελλάδα, πρός διόρθωσιν... Το 1996 που κάηκε απο αναρχικούς η σημαία στην επέτειο του Πολυτεχνείου και βγήκε ο απίθανος αριστερίζων άθεος καθηγητής της Παντείου να δηλώσει οτι "...προς τι ο θόρυβος, η σημαία είναι ένα απλό πανί..." σε 2 μήνες ακριβώς η χώρα έφτασε στο χείλος του πολέμου με την Τουρκία ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ!.. Οι δε "προοδευτικοί" ήταν έτοιμοι με τα διαβατήρια στο χέρι να φύγουν στο εξωτερικό. Αυτοί οι θρασύδειλοι είναι οι τζάμπα μάγκες και αυτοί έχουν το πάνω χέρι σήμερα (κανάλια , δημοσιογράφοι, αριστεροί του σαλονιού, κλπ) μέχρι να γίνει κατι και να σκορπίσουν σαν τα ποντίκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η συμφορά έχει πλήξει τη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια και έτσι έγινε έρμαιο σε κάθε λογής απαταιώνες πολιτικούς και εκκλησιαστικούς.
    Βέβαια δεν είναι άμοιρος ευθυνών και ο δήθεν θρησκευόμενος λαός, που ως πρόβατα ακολουθούν τους ασχημονούντες ηγέτες τους περιμένοντας να φάνε το κουτόχορτο που τους προσφέρουν.
    Ο Εφραίμ είναι μια παρανυχίδα που ξεπήδησε από το αμαρτωλό κοπάδι της εκκλησίας. Πολλά άσχημα παραδείγματα και μάλιστα βεβαιωμένα έχει να επιδείξει αυτός ο χώρος. Γιοσάκηδες, μητροπολίτες Αττικής, Κυθήρων και τόσοι άλλοι γύρω από τον μακαριστό Χριστόδουλο αλλά και Ειρηναίο, τέως πατριάρχη Ιεροσολύμων.
    Αφήστε λοιπόν τους εκφοβισμούς των αθώων και άμοιρων πιστών και δώστε την ευκαιρία στην ανθρώπινη δικαιοσύνη που βρήκε τρία κακουργήματα να βαραίνουν τον Εφραίμ να κάνει το καθήκον της. Όσο για τη θεία δικαιοσύνη θα είναι καταπέλτης ιδιαίτερα στους ιερωμένους που πέφτουν σε εγκόσμια αμαρτήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ήθελα να μάθω γιατί με τόση ευκολία δεσπότες, μεταξύ των οποίων και τον δικό μας Παντελεήμονα, υποστηρίζουν τον Εφραίμ, όταν το βούλευμα των εφετών του Αρείου Πάγου τον κατηγορεί "ως άτομο με ροπή σε εγκληματικές πράξεις".
    Μήπως η εκκλησιαστική εξουσία και λαϊκοδεξιά κάνουν πάλι λάθος. Πάντως οι πιστοί στη μεγάλη τους πλειοψηφία δεν υποστηρίζουν τέτοια άτομα που και από την εξωτερική τους εμφάνιση και δράση δεν αποπνέουν εμπιστοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή