Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Προφάσεις εν αμαρτίαις από τη Χαρούλα για τη μη συμμετοχή Βέροιας και Βεργίνας στην έκθεση του Λούβρου


Με συγχωρείτε κυρία δήμαρχε Βέροιας, αλλά ο αποκλεισμός του δήμου από τη συμμετοχή στην έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο στο Λούβρο, είναι ευθύνη μόνο της Περιφέρειας; Το δημοτικό συμβούλιο που αποφάσισε να μην εγκρίνει το ποσό των 5.000 ευρώ της συμμετοχής (όπως έκανε η Νάουσα και συμμετέχει), δεν έχει ευθύνη; Άρα λοιπόν, η απουσία του δήμου Βέροιας και του ιστορικού της κέντρου της τής Βεργίνας, οφείλεται πάλι σε εξωγενείς παράγοντες; Όπως σε όλα τα υπόλοιπα μας φταίει ο Καλλικράτης…
Η αναφορά, φίλοι αναγνώστες, στο δελτίο τύπου που μας έστειλε ο δήμος Βέροιας και λίγο πολύ απολογείται στο...
γιατί δεν συμμετείχαν Βέροια και Βεργίνα στην έκθεση του Λούβρου για τον Μέγα Αλέξανδρο, προφανώς επειδή πολλοί αντιδράσανε και αναρωτήθηκαν το γιατί.
Το δελτίο τύπου του δήμου, (και οι σημειώσεις στις παρενθέσεις δικές μας):
«Στην εντυπωσιακή έκθεση με θέμα «Αρχαία Μακεδονία: στο βασίλειο του Μεγάλου Αλέξανδρου», η οποία φιλοξενείται από τη Δευτέρα 10/10 στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, ο δήμος Βέροιας μην μπορώντας να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις (!!!) της συμμετοχής του στις παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης, τις οποίες διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δεν είχε επίσημη συμμετοχή. Μετά από την αρνητική ψήφο του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας για την καταβολή του ποσού των 5.000 € για την επίσημη συμμετοχή του (την ίδια στιγμή που εγκρίνει ταξιδάκια αναψυχής ανά τα Βαλκάνια!), κρίθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ότι ο δήμος Βέροιας έπρεπε να αποκλειστεί από το σύνολο των εκδηλώσεων, αναφορικά με τα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης στο Λούβρο. Μαζί με τoν δήμο Βέροιας αποκλείστηκε και τιμωρήθηκε και η Βεργίνα, της όποιας τα εκθέματα φιλοξενούνται στην έκθεση και της οποίας το όνομα κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω των banners και των αφισών έξω από το Λούβρο.
Σε πείσμα όμως των κακόβουλων ή όχι (ερασιτεχνικών σίγουρα) χειρισμών από οποίες πλευρές και αν προέρχονται (και υμών δηλαδή), ο δήμος Βέροιας είχε τη δική του παρουσία. Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Άρης Λαζαρίδης, με δική του πρωτοβουλία και αναλαμβάνοντας ο ίδιος το οικονομικό κόστος συμμετοχής του, παραβρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης".
Σε δήλωσή του ο κ. Λαζαρίδης τόνισε: «Η παρουσία των Γάλλων και των Ελλήνων που κατοικούν στο Παρίσι ήταν εντυπωσιακή, όσο και το τεράστιο ενδιαφέρον και ο θαυμασμός τους για τα σπουδαία εκθέματα και τη Βεργίνα. Η συγκίνηση που αισθάνθηκα όταν πρώτος μαζί με Γάλλους φιλέλληνες  μπήκαμε στο χώρο της έκθεσης ήταν μεγάλη. Είναι η πρώτη φορά που δίνεται τόση δημοσιότητα σε μια έκθεση που αφορά στον Μέγα Αλέξανδρο και στη Μακεδονία. Προσπερνώντας όλα τα εμπόδια που συναντούμε, θα ήθελα να πω ότι στις δύσκολες μέρες που ζει η χωρά μας ο πολιτισμός είναι ένα κομμάτι που δεν έχει χάσει τη λάμψη του. Ας του δώσουμε το χώρο που του αξίζει, ξεπερνώντας τις μικρότητες και τους ερασιτεχνισμούς».

1 σχόλιο:

  1. Και τι έγινε; Κι εμείς που στείλαμε αντιπροσωπεία τι θα γίνει;;Και στείλαμε και ανθρώπους του τουρισμού εμείς, μια δικηγόρο, έναν ιστορικό κι ένα γιατρό! Ρε μην τσιμπάτε! Για ταξίδια είναι μόνο και χαμόγελα! Αντιδράστε σε χαζοκινήσεις που γίνονται για εντυπωσιασμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή