Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Μας ταίζουν "χόρτο" για τους εξοπλισμούς της Τουρκίας. Από τα "Ταγίπ" μου και καρντάση μου στην πραγματικότητα!


Η Τουρκία αυτή τη στιγμή έχει σε εξέλιξη το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα στο ΝΑΤΟ μετά τις ΗΠΑ, η δε τουρκική πολεμική βιομηχανία, όχι απλώς ανθεί, αλλά μέχρι το 2020 βάσει του εθνικού προγράμματος αμυντικής αυτάρκειας θα εφοδιάζει με το 80% τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που τα συστήματα που έχουν ανάγκη!
Πριν από ένα περίπου μήνα ξεκίνησε στις εγκαταστάσεις της κρατικής εταιρείας ΤΑΙ η κατασκευή των πρώτων από τα συνολικά 30 μαχητικών F-16 Block 50 Adv, η κατασκευή του πρώτου εγχώρια σχεδιασμένου εκπαιδευτικού αεροπλάνου, ενώ πραγματοποιήθηκε η παράδοση του πρώτου κατασκοπευτικού UAV TIHA-A επίσης τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής.
Παράλληλα προχωρούν κανονικά τα προγράμματα ανάπτυξης του μαχητικού F-35 JSF(μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς, απόλυτα ανώτερο από τα δικά μας F-16) από τις τουρκικές εταιρείες υπεργολάβους με το κόστος της τουρκικής βιομηχανικής συμμετοχής να φτάνει τα 6 δις ευρώ,
Στον τομέα των διαστημικών προγραμμάτων με τα οποία εμπλέκεται η εταιρεία ΤΑΙ ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εκτοξεύσεων των υπό κατασκευή δορυφόρων. Σύμφωνα με αυτό ο κατασκοπευτικός δορυφόρος Gokturk-IΙ (E/O) τουρκικής κατασκευής, ο οποίος θα χρησιμοποιείται από την μυστική υπηρεσία της χώρας ΜΙΤ, θα εκτοξευτεί το 2012 και ο δεύτερος ιταλοτουρκικής κατασκευής Gokturk-I (E/O) θα εκτοξευτεί το 2013.
Τα επόμενα βήματα είναι οι δορυφόροι Gokturk-IΙΙ (SAR) με ραντάρ συνθετικής απεικόνισης και ο τηλεπικοινωνιακός τουρκικής κατασκευής Tusat-1 οι οποίοι θα εκτοξευτούν το 2014 και 2015 αντίστοιχα. Τέλος το 2011 ξεκινά η ανάπτυξη από την ΤΑΙ αεροχημάτων καταστολής αεράμυνας, βασισμένα στην τεχνολογία που έχει αποκτηθεί από τα ισραηλινά Harpy.
Εν των μεταξύ στα τέλη Μαρτίου ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση ανάπτυξη του αντιαρματικού πυραύλου OMTAS, ενώ προχωρά η ανάπτυξη του επίσης αντιαρματικού πυραύλου UMTAS. Τα δύο αυτά βλήματα αναπτύσσονται από την κρατική εταιρεία Roketsan η οποία ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές της νέας κατευθυνόμενης με δέσμη Laser ρουκέτα των 2,75 inch, ενώ πρόσφατα η εταιρεία ανέλαβε το συμβόλαιο για την ανάπτυξη του νέου φορητού αντιαρματικού πυραύλου για τον τουρκικό Στρατό με υπεργολάβους τις επίσης κρατικές τουρκικές εταιρείες MKEK, Aselsan και το κρατικό ερευνητικό ίδρυμα Tubitak SAGE.
Στο τομέα των ναυπηγικών κατασκευών αναμένεται η έναρξη των θαλασσίων δοκιμών της κορβέτας Milgem τον Ιούλιο του 2010, ενώ η ναυπήγηση της δεύτερης κορβέτας Buyukada F-512 προχωρά κανονικά. Τον Μάιο θα ολοκληρώθηκαν οι ερευνητικές εργασίες για την τεχνολογία που θα ενσωματώνει το νέο υπό σχεδίαση αντιτορπιλικό κατευθυνομένων βλημάτων TF-2000, ενώ τουρκικές εταιρείες και ερευνητικά ινστιτούτα θα αναβαθμίσουν τα συστήματα C2, STIR, ED/ET, WAIS, το σύστημα αντιμέτρων για τορπίλες, το σύστημα ναυτιλίας, το Σύστημα Ελέγχου Πυρός και το Σύστημα Διαχείρισης Μάχης για τις 8 φρεγάτες MEKO-200 του τουρκικού Ναυτικού.
. Αυτή την περίοδο ναυπηγούνται στα τουρκικά ναυπηγεία 2 αποβατικά, 3 περιπολικά ανοικτής θαλάσσης για το Ναυτικό, 2 κορβέτες, 1 πυραυλάκατος, 3 κορβέτες για την Ακτοφυλακή, 1 ναρκαλιευτικό, 2 μικρών περιπολικών σκαφών για την Ακτοφυλακή, συνολικής αξίας 2 δις ευρώ.

Μέσα στα επόμενα 15 χρόνια πρόκειται να ναυπηγηθούν ακόμα στα τουρκικά ναυπηγεία 6 κορβέτες, 13 περιπολικά ανοικτής θαλάσσης για το Ναυτικό, 4 φρεγάτες, 6 αντιτορπιλικά AAW, 1 κορβέτα για την Ακτοφυλακή, 7 LCT, 1 LSD, 1 LPD ελικοπτεροφόρο, 1 Πλοίο Ανεφοδιασμού Στόλου, 2 μεγάλα ρυμουλκά, 1 πλοία διάσωσης πληρωμάτων υποβρυχίων, 6 υποβρυχίων Τ214ΤΝ, και ο εκσυγχρονισμός 4 φρεγατών κλάσης O.H. Perry, και 4 υποβρυχίων Τ209/1200.
Φυσικά όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς την αιγίδα του κράτους και των οργάνων του. Έτσι κατά τη διάρκεια διασκέψεως στο Istanbul Technical University (ITU), που αφορούσε τη συνεργασία των πολεμικών βιομηχανιών της Τουρκίας με τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, ο Γραμματέας της Γραμματείας Πολεμικής Βιομηχανίας Murat Bayar, δήλωσε ότι το 2008 οι πολεμικές βιομηχανίες της χώρας δαπάνησαν 200 εκατ. ευρώ για έρευνα και ανάπτυξη και άλλα 200 εκατ. ευρώ δαπανηθήκαν από το κράτος για τον ίδιο σκοπό.
Συνολικά η Τουρκία δαπανά το 0,7% το ΑΕΠ της για έρευνα και Ανάπτυξη δηλαδή όσο ως ποσοστό του ΑΕΠ δαπανά η Ελλάδα για την αγορά οπλικών συστημάτων. Σύμφωνα με τον Bayar στόχος της τουρκικής κυβέρνησης είναι η αξιοποίηση των Τούρκων επιστημόνων στα Πανεπιστήμια για την εγχώρια ανάπτυξη οπλικών συστημάτων…..
Η Τουρκία όπως δήλωσε ο Murat Bayar μπορεί να κατασκευάζει ολοκληρωμένα οπλικά συστήματα σε όλους τους τομείς, ενώ επεσήμανε τα ακόλουθα εκπληκτικά στοιχεία. Με βάση τα στοιχεία της τουρκικής Γραμματείας Πολεμικής Βιομηχανίας το 60% των ακαδημαϊκών επιστημόνων του Πανεπιστημίου METU στο τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών ασχολείται με την πολεμική βιομηχανία, ενώ άνω του 50% των εταιρειών του Πανεπιστημίου συνεργάζονται με την πολεμική βιομηχανία της χώρας.
Τέλος θα πρέπει να επισημανθεί το γεγονός ότι ουσιαστικά 4 μέρες μετά την συζήτηση για την αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών (την Τρίτη 18 Μαίου) ο Τούρκος πρωθυπουργός θα κληθεί να αποφασίσει μαζί με τον Τούρκο Α/ΓΕΕΘΑ την επιλογή του νέο μεταφορικού ελικοπτέρου που θα αποκτήσουν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα αγοράς 123 ελικοπτέρων συνολικής αξίας τουλάχιστον 1,5 δις ευρώ.
Αυτή είναι λοιπόν σε αριθμούς η απόλυτη αλήθεια σε αριθμούς για τον τουρκικό στρατιωτικό εξοπλισμό, ο οποίος στοχεύει στα ελληνικά νησιά και τον Έβρο.
Συντεταγμένη λοιπόν στο μήκος της τουρκικής προπαγάνδας και η δήλωση του αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου «Αισθάνομαι ειλικρινά εθνική ντροπή κάθε φορά που αναγκάζομαι να αγοράζω όπλα που δεν μας χρειάζονται, με βάση μια αντικειμενική εκτίμηση των κινδύνων που υπάρχουν στον σημερινό κόσμο, για την Ελλάδα".
Οι κίνδυνοι του τουρκικού επεκτατισμού, σήμερα είναι όσο ποτέ άλλοτε μείζονος σημασίας. Αντί λοιπόν ο κ. Πάγκαλος να βγει δημοσίως και να δηλώσει συγνώμη από τους Έλληνες για την Σημαία μας που με δική του προτροπή θα την …έπαιρνε ο άνεμος στα Ίμια, αντί να πάει να ανάψει κανά κερί στους τάφους των πεσόντων πιλότων μας εκείνη την ιταμή βραδιά για τη χώρα μας, στα Ίμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου